featured

Son dakika: Bloomberg analistleri ABD spot Bitcoin ETF onay oranını yüzde 75’e yükseltti…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açılan Grayscale davası kararının ardından analistler, ABD’nin ülkenin ilk spot Bitcoin ETF’si için onay alma şansının çok daha yüksek olmasını bekliyor.

Spot Bitcoin ETF onay şansı yükseliyor

İki Bloomberg analisti Eric Balchunas ve James Seyffart, önemli bir gelişmeyle Amerika Birleşik Devletleri’nde spot ETF için onay şansının arttığını açıkladı. Bu gelişme ABD Mahkemesinin 29 Ağustos 2023 tarihinde Grayscale’in şirketin Bitcoin Trust’ını (GBTC) spot Bitcoin ETF’sine dönüştürme talebini kabul etmesinin ardından geldi. Daha önce Balchunas, spot ETF onayı şansının 2023’te yüzde 75’e ulaştığını, bu da şansın onaydan daha fazla olduğu anlamına geldiğini belirtmişti. Ardından Balchunas tweet attı:

“James Seyffart ve ben, spot Bitcoin ETF’lerinin bu yıl piyasaya sürülme ihtimalini yüzde 75’e yükseltiyoruz (24’ün sonunda yüzde 95). Grayscale galibiyetini yüzde 65’lik oranımıza dâhil etmiş olsak da kararın oybirliği ve kararlılığı beklentilerin ötesindeydi ve SEC’e çok az kıpırdama alanı bıraktı.”

Ayrıca analist, ETF onayının 2024 yılının sonraki aşamalarına sarkması için çok az yer bıraktı. Dolayısıyla yeni gelişmeler büyük olasılıkla 2024’ün ikinci çeyreğindeki önemli Bitcoin Halving olayından önce büyük bir Bitcoin BTC fiyat rallisi için tam zamanında düşebilir.

Bitcoin

Analistler ayrıca ABD SEC’in spot ETF başvurularının giderek daha fazla reddedilmesini haklı çıkarmakta yetersiz kalabileceğini söyledi. Balchunas, “Ajans, son teslim tarihleriyle karşı karşıya olduğu için daha fazla reddi haklı çıkarmak için mücadele edecek.” diye ekledi.

Grayscale kazanımı Bitcoin ETF yarışını hızlandırıyor

Diğer taraftan Blackrock ve Fidelity gibi büyük finans kurumları federal düzenleyici kurumdan ilk spot BTC ETF’yi elde etmek için yarışıyor. Davadaki Grayscale zaferinin ardından, kripto topluluğu oybirliğiyle ETF’nin yakında onaylanma şansının daha yüksek olduğunu düşünüyor.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin