Spencer Bogart Bitcoin (BTC) için zorunlu satış uyarısı yapıyor
Spencer Bogart Bitcoin (BTC) için zorunlu satış uyarısı yapıyor

Analiste göre Bitcoin (BTC) geri döndü ama fiyatlar tekrar düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) Cuma günü 6.000 doların altına düştükten sonra Pazartesi günü toparlandı. San Francisco merkezli yatırım şirketi Blockchain Capital’in ortağı olan Spencer Bogart, 2017 yılında patlama gösteren kripto para yatırım fonlarına dikkat çekerek bu fonların yakında fiyatların daha da düşmesine sebep olabileceğini söylüyor.

Spencer Bogart Bitcoin (BTC) için zorunlu satış uyarısı yapıyor

Bogart, bu fiyat düşüşleri nedeniyle bir zorunlu satış uyarısı yaparak açıklamalarına şunları ekliyor:

2017 yazına geri dönersek, kripto para fiyatları yükselirken 100, 200, belki de 300 yeni kripto serbest yatırım fonu oluşturuldu. Bir yıl sonra bu fonların çoğu bir yıllık kilitlenme süresini tamamlayacak. Çoğu kripto paraların fiyatlarının yüzde 50’den fazla düşmesiyle birlikte müşteriler bu fonlardan kurtulmak isteyecek. Bu da ortaya çıkan yeni kripto fonlarının hepsi adına zorunlu satış anlamına geliyor. Bence bu fiyatlar yapay olarak daha da düşebilir.

“Bitcoin’in fiyatı şu anda oldukça iyi.”

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesinin görüldüğü Aralık ayından sonra Cuma günü 6.000 doların altına düştü. Bu Bitcoin’in yüzde 70 oranında değer kaybına uğradığını gösteriyor. Ayrıca bu dönemde sadece Bitcoin değil, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash ve Ripple’da fazlaca düşüş gördü. Bogart piyasadaki birçok ICO’nun aşırı değer kaybettiğini belirtiyor. Ancak Bogart, eğer yatırımcılar kısa vadeli düşünürlerse, Bitcoin’in fiyatının şu anda oldukça iyi olduğunu da ekliyor.

Brian Kelly: “Yeni bir Bitcoin (BTC) rallisi görebiliriz.”

Dijital para birimlerine odaklanmış bir yatırım firması olan BKCM LLC’nin CEO’su Brian Kelly ise piyasanın son derece yükselişli ve iyimser olduğu bir dönemde satmanın ve giriş için fırsat kollamanın daha iyi olacağını söylüyor. Ayrıca uzman,  piyasanın aşırı kötümser olduğu bir dönemde ise piyasaya girmek için bir fırsat aramanın akıllıca olduğunu da ekliyor. Kelly, yatırımcıların kripto para piyasasına yönelik olumsuz duyguları düşünüldüğünde, kripto para piyasasının yakın gelecekte muhtemelen dördüncü çeyrekte büyük düzeltmesinin sona ereceğini, önümüzdeki iki ya da üç ay içinde de orta vadeli bir rallinin başlayacağını vurguluyor.

“Doğru hamle piyasayı ve zamanı denemek değil.”

Bazı yatırımcılar,  satın almadan önce Bitcoin fiyatının düşük olup olmadığından emin olmayı beklerken Bogart bunun iyi bir strateji olmadığını düşünüyor. Bogart açıklamalarını şu sözlerle sonlandırıyor:

Düşük fiyatları bekleyecek olan çoğu insan, bugün olduğundan daha yüksek paralar ödeyecek. Bu yüzden bence doğru hamle piyasayı ve zamanı denemek değil. Asıl doğru hamle, belirli aralıklarla alım yaparak fiyatı ortalamak.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin