featured

Popüler analist Bitcoin için pozitif yorumlarını paylaştı: “Daha yüksek fiyatlar çok yakın”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hem aylık hem de yıllık Bitcoin emilim oranları şu anda negatif. Analistler, bunu BTC fiyatı için bir yükseliş işareti olarak yorumluyor.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in bu yıl henüz 32,000 doları aşmaması ve geçen haftanın büyük bölümünde 30,000 doların altında kalması nedeniyle negatif emilim oranı, daha da yükseleceğini uman yatırımcılar için iyi bir haber olabilir.

BTC emilim oranı nedir?

Bitcoin emilim oranı, madencilik oranlarını borsalardaki BTC dengesindeki değişikliklerle karşılaştıran bir metriktir.

Analistler, piyasa liderine olan talebi ölçmek için farklı dönemlerde emilim oranına bakar.

Çoğu insan BTC token’larını satıyorsa, borsalar madencilerin yarattığından daha fazlasını emecektir. Öte yandan, borsa girişlerinin belirli bir süre boyunca çıkarılan Bitcoin hacminden daha az olması, cüzdanların taze arzı emdiğini gösterir.

Bitcoin

Zaman dilimlerinin yanı sıra, emilim oranlarını hesaplamak için kullanılan bir diğer değişken de BTC biriktiren cüzdanların boyutudur. Örneğin veriler, balinaların madencilerin oluşturabileceğinden daha hızlı kripto stoklayıp stoklamadığını gösterebilir. Aynı şey diğer kohortlar için de geçerli.

Bitcoin birikimi daha yüksek fiyatlara işaret ediyor

Analistler, BTC fiyatının sıradaki yönünü tahmin edebilmek için  cüzdanların varlık biriktirip biriktirmediğine dair ipuçları için emilim oranlarını izliyor.

Aylık emilim oranı Mayıs ayından bu yana negatif kaldı. Dahası, yıllık emilim oranı şu anda -%100 civarındadır. Bu, yatırımcıların geçtiğimiz yıl madencilerin oluşturduğundan iki kat daha fazla BTC biriktirdiği anlamına geliyor.

Cüzdanlar, madencilerin oluşturduğundan daha fazla para biriktirirse, talep arzdan ağır basacaktır. Bu nedenle birçok analist, negatif emilim oranlarını gelecekteki fiyatlar için yükseliş göstergesi olarak yorumluyor.

Örneğin YouTuber James Mullarney, bu hafta yayınlanan bir videoda Bitcoin emiliminden bahsetti. Analistin değerlendirmesi genel olarak iyimserdi.

Fenomen kripto analisti, izleyicilerine mevcut emilim modelinin “gelecekte çok daha yüksek fiyatlara” işaret ettiğini söyledi. Ek olarak, 2020-2021 boğa koşusunun benzer bir sürekli negatif soğurma oranları dönemine denk geldiğine ve ardından daha uzun sürdüğüne dikkat çekti.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin