ripple
Ripple artık büyük kripto borsası kullanıcıları için anında dolar yatırma hizmeti veriyor

Amerika’nın dev bankası, Ripple teknolojisini test edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika’nın en büyük ikinci bankası olan Bank of America, kripto para temelli girişim, Ripple tarafından geliştirilen teknolojik çözümleri test edeceğine açıkladı. Banka, dağıtılmış muhasebe teknolojisinin benimsenmesine yönelik daha ileri adımlar atmayı düşünüyor.

Ancak, Ripple’in sözcüsü bankanın fintech girişiminin bir müşterisi haline geldiği konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Sadece bir pilot proje başlattıklarını söyledi. Bu aşamada başka hiçbir detay verilmedi.

Özellikle, BoA, RippleNet ortaklarına yasal uyumluluk sorunları hakkında tavsiyelerde bulunan bir koordinasyon grubunun bir parçası. Pilot proje, ortaklıklarının yasal danışmanlık hizmetlerinin ötesine geçtiğinin bir işareti olarak değerlendirilebilir.

Bu girişim ufukta Ripple ile ortak bir çalışmanın işareti olabilir

Son yıllarda Bank of America’nın blockchain tabanlı çözümler için patent alanında oldukça aktif olmasına rağmen, Mayıs ayında finans kurumunun direktörü Katie Bessant, bankanın finans sektörü için henüz yararlı teknolojiyi bulamadığını söylemişti.

CoinDesk ile yaptığı röportajda, “Bank of America, 2016’dan beri Ripple’ın Global Ödeme Yönlendirme Grubunun bir parçası ve onlarla pilo çalışmalar yaptık” dedi.

Daha önce, BoA bir blockchain nakit işleme sistemi için patent başvurusunda bulundu. Bunun dışında, banka, Ripple’ın dağıtılmış muhasebe teknolojisine dayanarak kendiliğinden bir yerleşim sistemi kurmayı hedefliyor.

Ek olarak, Bank of America kısa bir süre önce küresel ticaretin verimliliğini arttırmak için kullanılabilecek blok zincir çözümleri üzerinde çalışan Marco Polo konsorsiyumuna katıldı.

fxstreet

Bank of America’nın kripto paralar ve blockhain teknnolojisi ile ilgili tüm önemli gelişmeleri öğrenmek için tıklayın

Ripple ile ilgili son gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin