Goldman Sachs CEO'su: Düzenleyiciler Bitcoin'de bu hamleyi yapmalı
Goldman Sachs CEO'su: Düzenleyiciler Bitcoin'de bu hamleyi yapmalı

Goldman Sachs CEO’su: Düzenleyiciler Bitcoin’de bu hamleyi yapmalı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Goldman Sachs’ın CEO’su, Bitcoin’in mevcut haliyle gelişmesine izin verilirse düzenleyicilerin finansal sistemi izleyemeyeceğine inanıyor.

Bitcoin ve Finansal sistemi baltalamak

Goldman Sachs kıdemli başkanı Lloyd Blankfein, düzenleyicilerin Bitcoin’in son başarısına yanıt olarak “hipervantilasyon” yapması gerektiğini belirterek, kripto varlığını kanun yapıcıların finansal sistemi izleme kapasitesini baltalamak olarak nitelendirdi.

25 Ocak’ta CNBC’nin Squawk Box programına katılan Blankfein, Bitcoin’in sahte doğasının onu yasadışı finansman için mükemmel hale getirdiğini iddia etti ve şunları söyledi: “Kuzey Korelilere, El Kaide’ye veya devrimci muhafızlara fayda sağlıyor.”

Yetkililer, terör örgütleri tarafından kripto kullanımını izlemek için blok zincirinin şeffaflığını sıklıkla kullanmalarına rağmen, Blankfein düzenleyicilerin kripto varlıklarının mevcut haliyle gelişmesine nasıl izin verebileceğini sorguladı.

“Bir düzenleyici olsaydım, şu anda [Bitcoin] ‘in başarısı konusunda biraz hiperventilasyon yapardım ve bununla başa çıkmak için kendimi silahlandırırdım” dedi.

Dizginlenmesi gerekiyor

Boşfein, Bitcoin’i mevcut finansal ve düzenleyici aygıtla uyumlu hale getirmek için, BTC tarafından sağlanan temel özgürlüklerin çoğunun dizginlenmesi gerektiğini iddia ediyor. Ancak, Bitcoin için sahte gizlilik özellikleri olmadan güçlü talebin var olmaya devam edip etmeyeceğini sorguladı:

“Bu uygulanabilir olabilir. Ancak insanların ilk başta sevdiği özgürlük ile bir tür şeffaflık eksikliğine zarar verecektir. İşte Bitcoin’in kurtulmak zorunda kalacağı muamma bu.”

Blankfein ayrıca Bitcoin’i bir değer deposu olarak eleştirdi ve fiyat volatilitesini ve BTC’yi kendi kendine saklamak için gereken teknolojik okuryazarlığı vurguladı.

Ağustos ayında ABD Adalet Bakanlığı, El Kaide ve IŞİD ile bağlantılı 300’den fazla cüzdandan milyonlarca dolar değerde kripto ele geçirdiğini duyurdu.

IRS’nin veya IRS-CI’nin ceza soruşturması başkanı Don Fort, açıklamada, kurumun kriptoyu kaynağına kadar izleyebildiğini ve böylece grupların finansal ağlarını dağıtabileceğini vurguladı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin