Amerikalı milyarder Ray Dalio, Bitcoin hakkında konuştu.
Amerikalı milyarder Ray Dalio, Bitcoin hakkında konuştu.

Amerikalı milyarderden dikkat çeken Bitcoin yorumu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikalı milyarder Ray Dalio, Bitcoin piyasa değerinin çok abartıldığını ve etrafında dönen yatırım stratejileri ile ilgili ciddi sorunlar olduğunu iddia etti. Dalio’ya göre altın, Bitcoin’den çok daha iyi bir yatırım aracı.

“Bitcoin ekonomik kargaşa dönemlerinde bir sığınak olamaz.”

Bridgewater Associates’in kurucusu olan Ray Dalio, Yakın zamanda yapılan bir röportajda dinleyicilerine BTC‘in aradıkları çözüm olmadığını söyledi. Herkes ekonomik kargaşa dönemlerinde güvenli bir sığınak arıyor, ancak ünlü milyardere göre Bitcoin bu güvenli liman değil. Ona göre yatırımcılar, dikkatlerini altın gibi değerli metallere çevirmeli.

Dalio, küresel ekonominin başka bir ciddi düşüşe yaklaştığına inanıyor:

Para politikasında, daha önce yaptığınız gibi artık teşvik edemeyeceğiniz bir noktadayız. Mevcut polikitada para basılır, tahvil satın alınır ve alıcıya verilir veya diğer finansal varlıklar satın alınır. Negatif kazançlı tahviller veya
başka bir şey elde ettiğinizde, bir sınıra yaklaşıyorsunuz. Paradigma değişimi olacak bir sınıra yaklaşıyoruz. Nakit paraya atlayamazsınız. Nakit çöpten ibaret. Çünkü para basmaya devam edecekler.

Dalio’nun söylediği gibi bir gelecekle yüzleşmek, ciddi yatırımcılar olsun ya da olmasın çoğu insan için sorunlu görünüyor. Böyle zamanlarda, insanların gerekli rezervlere sahip olduklarından emin olmaları gerek. Ancak Dalio’ya göre Bitcoin bu durumda güvenli bir sığınak değil.

Dalio, Bitcoin’de bazı sorunlar olduğu görüşünde

Milyarder yatırımcının dijital para biriminde gördüğü sorunlardan biri, altının hükümetler tarafından kullanılma biçiminden yararlanması. Tipik olarak, hükümet serveti biriktirilir ve Bitcoin değil, külçe altın depolanır. Dalio, Bitcoin’in ekonomik sıkıntı zamanlarında gerçek bir amaca hizmet edebileceğine inanmıyor.

Paranın iki amacı vardır: Bir değişim aracı ve bir
servet deposu olabilir. Bitcoin bu iki durumda da etkili değil. Satın almayı kim yapacak? Merkez bankacıları ve diğerleri. Yedek olarak ne tutacaklar? Denenmiş ve doğru olan nedir? Dijital Bitcoin tutacaklar mı? Altın tutacaklar. Bu bir rezerv para birimidir. Hem de bin yıldır.

Bitcoin hakkında olumsuz fikirler ifade eden diğer milyarderler arasında Warren Buffett ve Başkan Donald Trump da yer alıyor.

Kripto para sektöründe herkesi memnun etmenin olanaksız olduğu aşikar. Aralarında 70 yaşındaki milyarder Dalio’nun da bulunduğu pek çok kişi, dijitalleşen finansın geleceği konusunda muhafazakar fikirlerini korumakta ısrarcı görünüyor. Peki sizce Bitcoin güvenli bir yatırım aracı mı? Yorumlarda bizimle paylaşın.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin