Bitcoin madencilik hisseleri, kazançlarını katlayarak devam ediyor
Bitcoin madencilik hisseleri, kazançlarını katlayarak devam ediyor

Amerikalı Blockchain firmasından dev madencilik yatırımı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikalı Blockchain barındırma sağlayıcısı Core Scientific, Çinli madencilik donanım üreticisi Bitmain’den yeni nesil Bitcoin (BTC) madencilik makineleri satın almak için bir anlaşma imzaladı.

Core Scientific, müşterileri adına ve kendi kullanımı için Bitmain’den 17.000’den fazla S19 Antminer satın alacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre bu anlaşma, tek bir Blockchain barındırma şirketi tarafından satın alınan en fazla S19 makinesi olacak.

Hash oranını yükseltmeye yönelik ciddi bir ilgi artışı söz konusu

Core Scientific’in başkanı ve CEO’su Kevin Turner: konuyla ilgili şöyle konuştu:

Core Scientific, Bitmain’in en yeni ASIC madencilerini almaya ve test etmeye başladı. 110 TH/s’ye ulaşmak için mevcut hash oranını artırmada başarı yakaladık.

Geçtiğimiz ekim ayında Bitmain, Teksas’ta Bitcoin madenciliği için “dünyanın en büyük” tesisini açtı. Ocak ayında, Japon blok zinciri şirketleri SBI ve GMO’nun, kripto para birimlerini işlemek için Northern Bitcoin AG’nin yan kuruluşu Whinstone ile anlaşma imzaladığı bildirilmişti.

“Kripto para alanı gittikçe daha fazla ciddiye alınıyor.”

Cointelegraph’a konuşan Core Scientific’in Müşteri Hizmetleri Sorumlusu Russell Cann, Kuzey Amerika madencilik operasyonları yoluyla yüksek hash oranına olan ilginin arttığını ve nedenini açıkladı:

Görüşümüze göre bu ilgi artışı ve sermaye tahsisi, kripto ve/veya dijital varlıkların giderek artan bir yatırım varlığı sınıfı olarak kabul edilmesine ve Kuzey Amerika’nın olumlu yatırım özelliklerine bağlanabilir. Özellikle istikrarlı jeopolitik ve düzenleyici ortam, uygun iklim koşulları ve çoklu enerji kaynakları mevcut.

Cann’a göre, tarihsel olarak diğer yargı bölgelerindeki madencilikle ilgili düzenlemeler ters yüz edildi ve madencilik yatırımcıları için belirsizlik yarattı. Buna karşılık, Kuzey Amerika’da madencilik tesislerine ev sahipliği yapmak, “güç sisteminin istikrarı ve arazi mülkiyeti çevresindeki düzenleyici ortam” nedeniyle faydalı kabul ediliyor.

Madencilik operatörlerinin favorisi halen Çin

Ayrıca Cann, enerji ücretlerindeki düşüşün Kuzey Amerika bölgesini daha çekici hale getirdiğini söyledi:

Daha da önemlisi, enerji fiyatlamasının düşüşüyle ABD ve Kanada’daki düşük maliyetli enerji alanları, Core Scientific gibi daha büyük ölçekli madenciler için dikkate alınması gereken bazı benzersiz proje fırsatları yaratıyor.

Ancak bu, yatırımcıların Çin gibi diğer madencilik faaliyetlerinden vazgeçtikleri anlamına gelmiyor. Cann, yatırımcıların yatırımlarını küresel olarak çeşitlendirmek istediğini söyledi.

Bu arada koronavirüs, Bitcoin boğa koşusunu engelledi mi? İlgili haberimize göz atmak için tıklayın.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin