Amerika’da kripto anketi: Katılanların yüzde 87’si kripto varlıkları biliyor
Amerika’da kripto anketi: Katılanların yüzde 87’si kripto varlıkları biliyor

Amerika’da kripto anketi: Katılanların yüzde 87’si kripto varlıkları biliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıklara yapılan yatırımların genellikle gelişmekte olan ülkelerde fazla olduğu bilinir. Türkiye, El Salvador, Venezuela, Ukrayna ve Nijerya gibi ülkelerde dijital para birimleri daha çok benimsendiği düşünülür. Ancak gelişmiş ülkelerinde bu alanda geride kalmadığını görüyoruz. Özellikle de Asya ülkeleri fazlasıyla ilgi gösteriyor. Peki Amerika’da son durum ne?

Pew araştırma merkezi Amerika ile ilgili bir anket araştırmasını paylaştı. 13-19 Eylül tarihleri arasında yapılan ankete pek çok kullanıcı katılım gösterdi. Ankete katılanların vermiş olduğu cevaplarla ise bir hayli ilginçti. Fakat kripto dünyasından haberi olmayanların sayısı oldukça düşük. Sadece yüzde 13’lük kısım kripto hakkında hiçbir şey duymadıklarını söyledi.

Ankete katılım gösterenlerin yüzde 16’sı kripto para birimlerine yatırım yaptığını belirtti. Pew araştırma şirketi tarafından paylaşılan ankette erkeklerin daha çok dijital varlıklara ilgi gösterdiğini söylüyor. Bitcoin, Ethereum ve altcoinler kadınlar arasında daha az ilgiyle karşılaşırken, erkeklerin daha çok ilgisini çekiyor.

Dijital varlıklar, Amerikalılar arasında farklılık gösteriyor

ABD vatandaşlarının %87’si kripto varlıklarından haberdar. Ankete katılanların sadece yüzde 13’lük kısmı daha öncesinde dijital varlıkları duymamış ya da haberleri yok. Yüzde 86’sı ise yeni çıkan varlıklar hakkında az bir bilgiye sahip. Yüzde 24’lük kısım ise kripto konusunda çok şey dinlediklerini ve okuduklarını söylüyor.

Anket, 2015 yılı ile kıyaslandığında ciddi bir artış gözleniyor. 2015 yılında yapılan bir ankette sadece yüzde 1’lik kısım Bitcoin ve diğer varlıklara sahipmiş. Bilgisi olanın oranı ise sadece %48’de kalmış.

blockchain.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin