American Express, Santander
American Express ve Santander US-UK transferlerinde RippleNet kullanacak

American Express ve Santander US-UK transferlerinde RippleNet kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash (BCH) karma (hash) savaşlarının son bir haftadır kripto piyasasının gündemine oturmasıyla, sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için kullanılan Blockchain teknolojisi açısından oldukça önemli bir gelişmeyi kaçırmış olabiliriz. American Express, Santander ve Ripple, ABD-İngiltere finans koridorundaki sınır ötesi ödemeleri hızlandırmak için bir araya geldi.

Birçoğumuz Santander’in İspanya, İngiltere, Brezilya ve Polonya’daki perakende müşterilerinin anında sınır ötesi ödeme yapabilmelerini sağlayan One Pay FX ödeme platformuna güç sağlamak için Ripple’ın xCurrent‘ı kullandığını biliyoruz. American Express söz konusu olduğunda, kredi kartı hizmetleri devi, yılın başında daha önce Amsterdam’daki Money 20/20 etkinliği sırasında xCurrent’ı kullandığını doğrulamıştı.

American Express ve Santander’in kullanacağı yeni hizmet RippleNet tarafından desteklenecek

Mevcut kullanım durumlarından dolayı, iki firmanın, ABD ve İngiltere arasındaki ödemeleri kolaylaştırmak için Ripple’ın RippleNet Blockchain ağını kullanması doğaldır. Başlangıçta, hizmet American Express’in kurumsal müşterileri tarafından UFK Santander banka hesaplarına anlık izlenebilir sınır ötesi ödemeler yapmak için RippleNet aracılığıyla yönlendirilecek olan FX Uluslararası Ödemeleri (FXIP) üzerinden ödeme yapılmasını sağlayacak.

American Express Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bilişim Dairesi Başkanı Marc Gordon, yeni servis hakkında şunları söyledi:

Ripple ve Santander ile yaptığımız bu işbirliği, dünya çapında para taşıma şeklimizi geliştirerek Blockchain yolculuğumuzun bir sonraki adımını temsil ediyor.

Santander’in Global İşlem Bankacılığı Başkanı Jose Luis Calderon şunları ekledi:

Bu Blockchain çözümü ABD ve İngiltere arasında yeni bir kanal açıyor ve dünya çapında ödemeler için önemli bir fırsat sunuyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da yeni işbirliği konusunda iyimserdi:

American Express ve Santander ile kurumsal müşterilerin küresel ödemelerde karşılaştıkları sorunları çözmek için büyük bir adım atıyoruz. Günlerce süren transferler, gerçek zamanlı olarak tamamlanacak ve paranın iş dünyası kadar hızlı hareket etmesi sağlanacak.

XRP oyuna daha sonradan girecek

Ripple Küresel Stratejik Hesaplar Başkanı Marcus Treacher, CNBC’de XRP kullanımının geleceği hakkında yapılan röportajda şunları söyledi:

XRP tokeni daha sonra evrimsel dinamiklerde ve diğer oyuncularda devreye girecek. Geliştirdiğimiz teknoloji, kripto paradan veya tokenden ayrı bir teknoloji. Yani bunun anlamı, bir banka veya AMEX gibi banka dışı bir kuruluşun, herhangi bir Blockchain tokenine ihtiyaç duymadan direkt bir fiat para biriminden diğerine doğrudan bağlantı kurabilmesi Ripple kullanabilmesidir.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin