amazon worldpay
Amazon, Worldpay ile işbirliği yapıyor: E-ticaret Ripple'ye yaklaşıyor mu?

Amazon, Worldpay ile iş birliği yapıyor: E-ticaret Ripple’a yaklaşıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amazon Pay, online ticaret alanında popüler ve yaygın olarak bilinen bir ödeme yöntem. Tabii ki bunun en büyük sebeplerinden biri, Amazon gibi önde gelen büyük e-ticaret platformunda yerel bir ödeme yöntemi olması. Ayrıca bu ödeme yöntemi online alışveriş platformunun dışında da yaygın olarak kullanılıyor. Dünyanın dört bir yanındaki perakende ve online işletmeler ödeme yöntemi olarak Amazon Pay’i kullanıyor. Yeni bir gelişme ise Amazon ve Worldpay iş birliği.

Yeni iş birliği: Amazon ve Worldpay

Şimdi Amazon ve Worldpay’in yakın zamanda açıklanan ortaklığı sayesinde tüccarlar için fırsatların artması bekleniyor. Bu iş birliği, tüm sektör için bir kilometre taşı niteliği taşıyor. Çünkü bu gelişme Worldpay’i Amazon Pay’ı etkin şekilde kullanan tüccarlar için ilk alıcı yapar.

Bu iş birliği çerçevesinde, ABD merkezli Worldpay tüccarları, müşterilerini çevrimiçi satın alma deneyimini geliştirmek için Amazon Pay’den yararlanma olanağına sahip olacak.

Amazon Pay Başkan Yardımcısı Patrick Gauthier, artık çok daha geniş bir tüccar havuzuna sahip olunacağından ödeme hizmetleri için ciddi bir adım atıldığını düşünüyor.

Stratejileri hakkında konuşan Gauthier, şunları kaydetti:

Entegrasyonu ve bütünleştirmeyi nasıl basitleştirdiğimizi değil aynı zamanda operasyonları sürekli olarak nasıl daha iyi yöneteceğimizi de gerçekten düşünmeye başladık. Bizler için en iyi çözümün uzlaşma, raporlama ve uyuşmazlık yönetimi konusundaki gündelik sorunları basitleştirdiği için büyük bir tüccar edinicisi ile bütünleşmek olduğuna karar verdik.

Gauthier ayrıca, bu hareketin, Amazon Pay’in onlar için alıcılarla etkileşimlerini kolaylaştıracağı ve bu ortaklığın alanda daha ileri yenilikler için bir başlangıç ​​noktası olacağını da eklediği için tüccarlar için de yararlı olacağını belirtti.

Amazon ve Ripple

Birkaç gün önce ABD finans teknolojisi şirketi Fidelity Ulusal Bilgi Hizmetleri’nin (FIS) Worldpay’i satın aldığı bildirilmişti. FIS, Worldpay’in bir ortağı olduğuna göre, bu iki şirket için Amazon ne anlama geliyor?

FIS için bu satın alma, dijital ödemelerde faaliyetlerini genişletme fırsatı anlamına geliyor. Worldpay’e gelince, yeni pazarlara açılmak ve rekabet gücünü artırmak için yeni bir fırsat.

Ancak bu bağlamda, Worldpay’i satın alan FIS’in Ripple’nin bir iş ortağı olduğunu da belirtmekte fayda var. Tüm bu gerçekler göz önüne alındığında, Amazon ve Worldpay’in ortaklığının Amazon’un Ripple’ye doğru dolaylı bir adımı olduğu sonucuna varabiliriz.

Bununla birlikte, Bu gelişme, Amazon’un Ripple’ye yaklaştığının ilk dolaylı işareti değil. Daha önce, Amazon’un, Ripple’ın ağının bir katılımcısı olan bir Hint bankası olan Axis ile iş birliği yaptığı da biliniyor.

Amazon ve Axis, Amazon’da alışveriş yapmak için yeni bir ödeme uygulaması üzerinde birlikte çalışıyorlardı. Bu çalışmalarda, Ripple’nin ürünlerinden XRP kullanımına fa başvuruldu.  Öyleyse, XRP’nin Amazon’un ihtiyaçları için kullanıldığını söyleyebiliriz. Amazon ve Ripple’nin doğrudan bir iş birliği olmasa da, gelecekte olabileceğini düşünmek için birçok neden bulunuyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin