Bitcoin 14 eylül
Bitcoin 12 Eylül fiyat görünümü: BTC 100 HO etkisinde

Bitcoin 3 Eylül fiyat görünümü: Yükseliş bu hafta da devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 3 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dolar karşısında dalgalı bir şekilde yükselişine devam ediyor.
  • Hafta sonu hareketlerinde 7.400 doların üzerine çıkabilen BTC daha sonra bir gevşeme gösterdi.
  • Yükseliş hareketinde 7.270 dolarda direnç gören Bitcoin, sabah seansında yükseliş trend çizgisini test ediyor.
  • Bitcoin’in dolar karşısındaki yükselişini devam ettirip gün içi 7.500 dolar test etmesi için grafikte görülen yükseliş trend çizgisinin üzerinde kalması oldukça kritik

Bitcoin 3 Eylül fiyat hareketleri

Bitcoin Ağustos ayı biterken gördüğü dip seviyesi olan 6.800 dolarda alıcılar ile karşılaşarak bu tarihten sonra fiyatını 7400 doların üzerine kadar taşıyarak sağlam bir yükseliş hareketi gösterdi. Bu yükseliş hareketini sınırlı sayıda satış karşıladığı için olumlu hava devam etti. Ve BTC dolar karşısında yükselen bir trende girdi.

Hafta başlangıcı olan bugün ise fiyatın bir miktar aşağı doğru geri çekildiğine şahit oluyoruz. An itibarıyla BTC fiyat hareketi oluşan yükselen trend çizgisini aşağı yönlü olarak kırma eğilimi gösterirken, en az 2 saatlik zaman mumunda bu çizginin altında kalması fiyatın pivot nokta olarak tespit edilen 7.127 dolara kadar sarkmasına neden olabilir.

Gün içi olası bir düşüş hareketinin 7.100 dolar seviyelerinde kalabileceğini tahmin ettiğimiz BTC/USD paritesinde öğleden sonraki hareketlerde yeniden yükselen trend çizgisine doğru bir hareket ile karşılaşabiliriz.

Bunun yanında Bitcoin’in bu trend çizgisine tutunma durumunda ise gün içi hareket 7.300 dolar civarında bulunan direnç seviyesi olacaktır. Bu noktanın geçilmesi ise BTC’nin dolar karşısında 7.600 dolar seviyesini denemesine imkân tanıyabilir.

Öte yandan son gelen yükseliş hareketleri ile bir süredir beraber hareket eden 100 ve 200 hareketli saatlik ortalamanın pozitif yönde ayrışmasına neden oldu. Öyle ki 100 HO’nun 200 HO üzerine çıkması yükseliş trendinin bir teyidi iken iki ortalama arasındaki boşluğun hafta başlangıcı itibarıyla daralması trendin zayıfladığını da işaret ediyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeleri

Bitcoin’in haftaya düşüş ile başlaması saatlik MACD’nin negatife dönmesine neden oldu. Yükselişin devamını teyit için ise MACD’nin “0” değerinin üzerine çıkmasının beklenmesi uygun olabilir. Diğer yandan stokastik göstergede sert bir şekilde aşırı satım bölgesine inmiş durumda. MACD ile birlikte stokastik göstergenin bu bölgeden yukarı yönlü hareketi de takip edilmeli.

Öte yandan takip edeceğimiz diğer göstergeler ise şu an 44 seviyesinde bulunan RSI ve negatif bir trendi ifade eden CCI olacaktır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin