featured

Altcoin analizi: Bu 4 altcoin, ağustos ayında en düşük seviyeleri görebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuz ayı, altcoinler için yükselişle başlarken ayın ikinci kısmı düşüşle geçti. Bu durum özellikle 13 Temmuz’daki yılın en yüksek seviyesinden sonra yaşanan toplam piyasa değeri düşüşünde açıkça görülmektedir. Ağustos ayında yükselişin tersine döneceğine dair bir umut olsa da bu dört düşüş eğilimli kripto para, en kötüsünün henüz gelmediğini gösteren bir görünüme sahip.

Cardano (ADA) düşüşü hızlanabilir!

Cardano (ADA) fiyatı, 10 Haziran’da yılın en düşük seviyesi olan 0,22 dolardan bu yana yükselen bir destek çizgisi izledi. Artış hızlı oldu ve 14 Temmuz’da 0,38 dolarla doruğa ulaştı. Bu, yılın en düşük seviyesinden ölçüldüğünde yüzde 72’lik yukarı yönlü bir hareket anlamına geliyordu.

Ancak düşüş eğilimli bu altcoinin fiyatı o zamandan beri geriledi. Düşüş, uzun bir üst fitil oluşturan 0,36 dolarlık yatay direnç alanından (kırmızı simge) gelen bir ret ile katalize edildi. Reddedilmenin çok önemli olmasının nedeni 1 Ağustos’ta yükselen destek hattından bir kırılmaya neden olmasıdır.

Düşüş devam ederse bir sonraki en yakın destek 0,25 dolar seviyesinde olacak ve bu da mevcut fiyat olan 0,29 dolardan yüzde 13’lük bir düşüş anlamına geliyor. Bu, 0,15 dolardan önceki son destek alanı olduğundan bu seviyeden bir kırılma düşüş oranını daha da hızlandırabilir.

BNB fiyatı yüzde 37’lik bir düşüşte

BNB fiyatı 16 Nisan’da yılın en yüksek seviyesi olan 350 dolara ulaştığından beri düştü. Aşağı yönlü hareket 12 Haziran’da 220 dolara kadar geriledi. Bu, en yüksek seviyeden ölçüldüğünde yüzde 37’lik bir düşüştü.

Daha sonra BNB fiyatı sıçrayarak 230 dolarlık yatay alanı destek olarak doğruladı. Ancak sıçrama önemli bir artışa izin vermedi. Aksine BNB fiyatı, düşüş eğilimi olarak kabul edilen yükselen bir paralel kanal içinde işlem gördü. Fiyatın bu kanalın alt kısmında işlem görmesi, bir arıza olasılığı ile daha da uyumludur.

230 dolarlık alan mevcut fiyata çok yakın olduğundan, kanaldan bir eğilim muhtemelen 230 dolarlık alandan da bir düşüşe neden olacaktır. Bu durumda, BNB fiyatı yüzde 20 daha düşerek 190 dolar desteğine ulaşabilir ve bu süreçte yeni bir yılın en düşük seviyesine gerileyebilir.

Bu düşüş eğilimindeki BNB fiyat tahminine rağmen kanalın destek hattındaki güçlü bir sıçrama 270 dolarlık direnç hattına doğru bir artışa yol açabilir.

THETA altcoinin fiyatı uzun vadeli direnç tarafından reddedildi!

THETA altcoinin fiyatı, Nisan 2021’de tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 15,88 dolardan bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Bu hat 840 gündür yerinde duruyor ve yüzde 95’lik bir fiyat düşüşüne neden oldu.

Daha yakın zamanda, THETA fiyatı 24 Temmuz’da reddedildi (kırmızı simge). Fiyat 0,60 dolarlık yatay destek alanının biraz üzerinde işlem gördüğü için reddedilme endişe verici. THETA bölgeden ayrılırsa mevcut fiyattan ölçüldüğünde yüzde 55’lik bir düşüşle hızla 0,34 dolara gerileyebilir.

Bununla birlikte bu düşüş THETA fiyat tahminine rağmen azalan direnç çizgisinden bir kırılma muhtemelen yüzde 100’lük bir artışa yol açacak ve fiyatı 1.50 dolara çıkaracaktır.

Curve DAO (CRV) fiyatı belirsizliğini koruyor!

CRV altcoinin fiyatı Kasım 2022’den bu yana yükselen bir destek çizgisi boyunca arttı. Destek hattı şimdiye kadar çok sayıda sıçramaya neden oldu (yeşil simge). Bir sıçrama 31 Temmuz’da başlamış gibi görünse de CRV fiyatı hızlı bir şekilde çizgiden ayrıldı ve 0,48 dolarlık yeni bir yılın en düşük seviyesine düştü. Bu düşüş, CRV’nin kurucusu Michael Egorov’un kredisindeki tasfiye korkularından kaynaklanmış olabilir.

Ancak ardından gelen sıçrama, fiyatın bu yükselen destek hattını neredeyse geri almasına neden oldu. Altcoininin bunu yapmakta başarılı olması ya da bunun yerine reddedilmesi gelecekteki trendin yönünü belirleyebilir.

altcoin

Curve altcoini yüzde 45’lik bir düşüşle 0,33 dolara gerilerken bir kırılma muhtemelen 0,85 dolar direnç alanına yükselişe yol açacak ve bu da mevcut fiyattan yaklaşık yüzde 50’lik bir yukarı yönlü hareket anlamına gelecektir.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin