2021'in başında patlaması beklenen 5 kripto para birimi - Tanınmış trader açıkladı
2021'in başında patlaması beklenen 5 kripto para birimi - Tanınmış trader açıkladı

Altcoinler Uyandı, XRP rallisinin kaynağı neydi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yıl nadiren görülen bir şekilde altcoinler, önemli hareketler gösteriyor. Yükselişin baş aktörleri ise büyük sermayeli altcoinler. Özellikle Ripple şirketinin tokeni XRP ve ödemeler sektöründe faaliyet gösteren diğer proje Stellar Lumens, toplam piyasa değeri ve hacim artışıyla sürdürüyor.

Ethereum güçlü ama XRP daha güçlü

Yılın önemli bir bölümünde Bitcoin, piyasaya hâkim olan kripto paraydı. Ancak BTC, 10.000 doların hemen üzerindeki fiyatı ile enerjisini tüketmiş gibi gözükürken altcoin sezonu için yeşil ışık yakılmışa benziyor.

crypto

Ethereum hafta sonundan bu yana yükseliş yönlü hareketlerle 200 dolar seviyesindeki psikolojik seviyenin üzerine çıkmayı başardı. Dünkü BitPay destek duyurusu ETH’nin yükselişine katkıda bulundu ve dört saatlik grafikte teknik olarak “golden cross” olarak tabir edilen önemli bir yukarı yönlü kırılım gerçekleştirdi.

Şu sıralar yükselişine devam eden Ether, 215 dolar seviyesinde bulunuyor. Son bir ayın en yüksek seviyesini gören en büyük altcoin, bu performansı ile 230 dolar direncine göz kırpıyor.

Bugün Ether önemli bir performans gösterse de XRP, kesinlikle başrolde diyebiliriz. Ripple tokeni nihayet düşük giden performansından geri döndü ve Mayıs ayından bu yana en büyük hamlesini yaparak yüzde 20 gibi önemli bir yükseliş gösterdi. XRP, şu an 30 sent fiyatını test ediyor.

XRP Army’nin Reddit hesabına göre, resmi açıklama olmamasına rağmen San Francisco merkezli Blockchain şirketi ve Coinbase ile bir bağlantı söylentileri var.

https://twitter.com/XrpCenter/status/1173131936082137089

Her zaman olduğu gibi, şirket tekrar tokenlerle hareket ediyor ve proje için daha fazla merkezileşme çağrısı yapıyor.

Her iki durumda da, aylarca süren durgunluktan sonra XRP sonunda iyi bir hamle yaptı ve günün en iyi performanslarından birini gösteriyor.

Stellar Lumens, Ripple hareketini yaklaşık yüzde 15’lik bir artışla takip ediyor. XLM’nin bugün neden XRP performansı dışında bu kadar başarılı olduğunu gösteren çok az bilgi var.

Tron ve Tezos, şu anda çift haneli rakamlar kazanan diğer iki altcoin. Ancak Binance Coin, Cardano, IOTA ve Maker da iyi durumda. Bu arada, Bitcoin Pazar payı, son altı haftada ilk kez yüzde 70’in altına çekildi ve 10.200 dolar bandında yatay hareket gösteriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin