İşte 2019’da başarılı olması beklenen 3 altcoin
İşte 2019’da başarılı olması beklenen 3 altcoin

Altcoin’ler havlu atarken, Bitcoin hakimiyeti en üst seviyeye ulaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yüzde 4’lük son fiyat artışı, Bitcoin hakimiyetini yeni seviyelere itti. Bu yazının yazıldığı sırada, kripto kralı, toplam piyasa kapitalizasyonunun yüzde 58’inden sorumluydu.

Bitcoin ezerek ilerliyor

Bitcoin ve altcoinler sürekli bir savaş mücadelesine girerken, son zamanlarda bu rekabetin açık bir kazananı görünüyor. BTC fiyatı geçtiğimiz haftaya göre %9,17 arttı. Buna karşılık, en üstteki dokuz altcoin’den sekizi kırmızı, Binance Coin, Stellar ve Cardano ise haftalık bazda çift haneli zarar bildirdi. Bir numaralı altcoin olan Ethereum, ETH vadeli işlemlerinin yasal düzenleme onayı ile beslenen yüzde 2.87’lik küçük bir pirinç artış ile kalabalıktan sıyrılıyor.

10 Mayıs’ta, Bitcoin Baskınlık Endeksi (BDI) yüzde 58’i aştı; bu rakam, Aralık 2017’de yapılan boğa koşusu zamanından bu yana görülen en yüksek seviye oldu ve ardından kripto para birimi piyasasının acımasız çöküşünü gördük.

Bitcoin boğası piyasayı titretti

10 Aralık 2017’deki spekülatif boğa koşusu,  CBOE Bitcoin vadeli işlemlerinin başlamasından ardından hızını kesti. Piyasanın çöküşünden sonra, BTC hakimiyeti hızla düşmeye başladı ve sonunda 8 Ocak 2018’de yüzde 32’ye ulaştı (en düşük puan tarihi). Bu, olası bir devir senaryosu hakkında birçok varsayıma yol açtı.

Şimdi BTC daha  güçlü, pazar kapitalizasyonu açısından ilk 10 altcoin’in toplamını geçiyor. Wall Street efsanesi Mike Novogratz, BTC’nin 2021’de mevcut ATH’sine dokunabileceğini tahmin etse de John McAfee, 2020’de meyve vermesi gerektiği iddia edilen 1 milyon dolarlık tahminde ısrar ediyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin