Altcoinler büyük kazançlar elde ediyor!
Altcoinler büyük kazançlar elde ediyor!

Bitcoin son bir ayın en yüksek seviyesini gördü: Altcoinler ise coştu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasının en değerli parası olan Bitcoin, dün akşam saatlerinde 7.250 dolar seviyesini aşarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Kripto para piyasası hacmi 238 milyar doların üzerinde. Altcoinler ise coştu!

Bitcoin fiyatındaki artışın nedeni

Yazım sırasında 7.223 dolar seviyesinden işlem gören Bitcoin son bir haftada %7,2 oranında değer kazandı. Bitcoin bu hafta ikinci kez 7.000 dolar seviyesini geçmeyi başardı. Bitcoin, 14 Ağustos’tan bu yana istikrarlı bir yükseliş eğiliminde. Veriler incelendiğinde Bitcoin’in en son 7.250 dolar seviyesini 4 Ağustos’ta gördüğü ortaya çıkıyor.

Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Bitcoin fiyatındaki artışın kripto para fiyatlarının pompalanması için kullanıldığı iddia edilen Stablecoin Tether (USDT)’ın dün kripto para piyasasına 40 milyon dolar USDT daha sürmesinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Piyasa son günlerde zor zamanlar yaşıyor, ama Bitcoin’in 7.000 doların üzerine yükselişi bir kez daha piyasanın geri kalanına boğa sezonu etkisi yaşattı. Bu yükselişin ardından altcoinler de önemli ölçüde değer kazandı.

Altcoinler büyük kazançlar elde ediyor!

Kripto para piyasasının en değerli ikinci parası olan Ethereum, 300 dolar eşiğini aştı. Yazım sırasında %3,5 oranında artışla 296 dolar seviyesinden işlem gören Ethereum, son yirmi dört saatte yaklaşık %5 oranında değer kazandı. CoinMarketCap verilerine göre Ethereum son bir ayda %30’a yakın değer kaybetti.

Ethereum fiyat grafiği
Ethereum fiyat grafiği

Kripto para piyasasında ilk 100 kripto para arasında en iyi performans gösteren altcoin Dogecoin (DOGE) oldu. Dogecoin son 24 saatte yüzde 65 oranında arttı.  DOGE, bir şaka parası olarak ortaya çıkmış olsa da yatırımcılar arasındaki popülaritesini koruyor. Dogecoin 30 Ağustos’tan itibaren %135 oranında değer kazandı. Dogecoin’den sonra en iyi kazanç sağlayan altcoinler yüzde 43 oranında artış ile Reddcoin ve yüzde 30 oranında artış ile Siacoin oluyor.

Dogecoin fiyatı neden artıyor?

Dogecoin fiyatındaki artışın arkasında üç neden görünüyor. Birincisi Dogecoin ekibinin 5 Eylül 2018’de Dogecoin’s Chain-Dogethereum’un piyasaya sürüleceğini açıklaması. İkincisi ise Tether ve dolayısıyla DOGE/USDT işlem çiftinin ticaretteki payının yüzde 31’den 34’e çıkması. Üçüncüsü ise Yahoo Finance’nin Dogecoin listeleyeceğini açıklaması.

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin