Ölü coin sayısı 1000'i aştı.
Ölü coin sayısı 1000'i aştı.

Altcoin’ler, Bitcoin 100K olsa bile eski günlerini göremeyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Facebook Libra ve varlık sınıfının geri kalanını çevreleyen düzenleyici kaygıların artmasının ardından kripto pazarında aniden çok fazla olumsuzluk yaşandı. Bu nedenle, satış baskısı ve korku altcoin’lerin teslim olmasına neden oldu.

Altcoin düşük değerde

Altcoin’ler sadece ABD doları cinsinden yeni düşüklere düşmekle kalmıyor, aynı zamanda BTC oranları da aşırı düşük. Öyle düşük ki, bu oranlar bir sonraki Bitcoin boğa koşusunun sonuna kadar devam ederse, 100 bin dolarlık BTC bile çoğu altcoin’in USD değerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasına izin vermeyecek.

Altcoin BTC oranı korunursa,  yeni ATH’ler görülemez

2019’un başlangıcında, altcoin’ler Bitcoin’den daha iyi bir performans sergilediler, çoğu ABD doları ve BTC oranı olarak iki katına çıktı. Litecoin buna harika bir örnek ve %600 artıştan sonra rallisi durdu. Ancak Nisan ayından bu yana, bir zamanlar ilişkili altcoin’ler Bitcoin’den önemli ölçüde ayrıldı ve o zamandan beri yeni düşüklere ulaşmaya devam etti. Yatırımcıların çoğu, piyasanın büyük bir bölümünün Binance’nin ABD’den çekilmesine neden olan yaklaşan yönetmelik korkusuyla tahrik edilmektedir.

Yine de, çoğu kripto yatırımcısı “atlcoin sezonu” vaadi ile umut ediyor. Varlık sınıfında satışın tamamen tükendiği bir dönem ve FOMO ile birlikte düşük likidite, maalesef altcoin’lerin fiyatını önemli ölçüde artıramıyor. Ancak, böyle oluşumlar, Bitcoin boğa koşusunun yüksekliğinde birçok delice dönüş getirdi.

Altcoin’le ancak %79 geri dönüş sağlayabilir

Messari’nin temel kripto analisti Ceteris Paribus tarafından paylaşılan bir tweet’e göre, altcoin’ler BTC’ye oranlarını değiştiremezse, Bitcoin 100.000 dolara ulaşsa bile – kripto varlığında %930’luk bir kazancı temsil ediyor – altcoin’ler “tüm zamanların en yüksek seviyesini göremeyecekler”.

Kripto kabarcığının zirvesi sırasında, başlıca altcoin’ler Ethereum, Ripple ve Litecoin, sırasıyla 1.400 doları, 3,84 doları ve 370 doları aşarak en yüksek seviyelerine ulaştı. Analist, bu altcoin’lerin tüm zamanların yüksek değerlerinin yalnızca %79’una ulaşabileceğini öne sürüyor, bu da uzun vadeli yüksek seviyelerini Etheruem, Ripple ve Litecoin için 1.100 dolar, 3 dolar ve 292 dolar civarında tutuyor.

Altcoin’ler ve altcoin sezonu, yatırımcılar için ömür boyu bir kez fırsat sunmuş olabilir. Geçmişte olan bir fırsat, ancak hala bazı yatırımcıların cüzdanında eski günlerini bekliyorlar.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin