bitmex cftc
Kripto duayeni CFTC Başkanı düzenlemeler hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu

CFTC BitMEX soruşturması Bitcoin pazarını bozmaya devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg, BitMEX’e soruşturma başlatan CFTC ile ilgili haberi yayınladıktan sonra, 85 milyon dolar değerinde BTC, 24 saat içinde borsadan kaçmıştı. Aynı zaman zarfında, sadece 12 milyon dolar değerinde kripto paranın yatırılması, haberinin yayılmasının ertesi günü 73 milyon dolarlık net bir çıkış anlamına geliyordu.

BitMEX CFTC sonrası güç kaybetmeye devam ediyor

Ayrıca, o zamandan beri borsadaki cüzdanlardan yapılan para çekme işlemlerinin ortalama değerinde üç kat görüldü ve bu da bir tür sermaye kaçışı anlamına geliyor.

Bu istatistiklerin sağlamasını yapmak için, en popüler olan XBT/USD paritesi olan borsadaki türev sözleşmelerin günlük ortalama hacimlerine baktığımızda önceki rapora göre önemli ölçüde düşüş kaydettiğini görüyoruz. Borsadaki işlem hacminin yüzde 50 oranında düşmesi, platform kullanımına olan ilginin azaldığını net şekilde ortaya koyuyor.

Durumun daha da kötüye gittiğini belirten ünlü kripto pazarları araştırma uzmanı ve ekonomist Alex Kruger, Bitcoin’in zirve yaptığı zamanlar boyunca bile kripto para için bir dakikada 1-2 fiyat adımı gözlemleyerek “düşük likidite riski” olduğunu belirtti.

Bu endişe verici gözlem, türev borsalarında binlerce kişiyi milyonlara dönüştüren ünlü kripto para traderi The Boot tarafından da desteklendi. Son işlem seansları sırasında açıkça “çok zayıf” emir tipleri gözlemlediklerini belirtti. Nitekim bu piyasa, son çıkışlardan önce traderleri hazırlıksız yakalayan tuhaf dalgalanma krizleriyle donatılmıştır.

Günün öne çıkan başlıkları…

Daha önce de belirtildiği gibi, tüm bu durumun iddia edilen iki konudan kaynaklandığı düşünülüyor; birincisi, Bloomberg haberinde bahsedilen BitMEX’in bilerek Amerikalı kullanıcıların platformunda işlem yapmasına izin verip vermediği araştırması. İkincisi ise Birleşik Krallık Finansal Yürütme Otoritesi’nin, BitMEX’in Bitcoin sözleşmelerini içeren tüm kripto para türev ürünlerinin yasaklanması niyetinde olduğu.

ABD, Bitcoin ve kripto parayı tehdit etmeye devam ediyor

Ancak Kruger’e göre, BitMEX’in pazarının likiditesindeki düşüş, ABD’deki düzenleyicilerden ve Trump’ın idaresinden gelen yorumlarla da ilgili olabilir.

Ekonomist, Bitcoin alanı üzerindeki tam teşekküllü bir yasağın pek de muhtemel olmadığını açıkça belirtmiş olsa da, Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, kısa bir süre önce kripto para borsalarının ve diğer hizmet sağlayıcılarının yakında yeni kurallara tabi olabileceği konusunda uyardı. Bir televizyon röportajında ​​CNBC’ye konuşan Newfound Bitcoin eleştirmeni şunları söyledi:

Birleşik bir yaklaşımımız olduğundan emin olacağız ve tahminimce tüm bu kurumlardan daha fazla düzenleme talebi olacağı yönünde.

Ayrıca Kripto paraların hiçbir zaman geleneksel finansal sistemin istikrarını tehdit etmediğini de sözlerine ekliyor.

ethereumnewsworld

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin