featured

Altcoinler, ayı piyasasının son aşamasında olabilir: İşte nedeni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin piyasası son birkaç aydır Bitcoin’e (BTC) kıyasla güçlü bir düşük performans göstererek dünyanın en büyük kripto para birimine karşı pazar payı kaybetti. Bununla birlikte popüler kripto para piyasası analisti Michael van de Poppe, ayı piyasası aşaması uzun sürmeyeceği için bunun altcoinlere bakmak için iyi bir zaman olabileceğini belirtti.

Ayı piyasası neden sona yaklaşıyor?

Poppe, ayı piyasasının sona yaklaştığını belirtti. Bu ayı piyasası, alışılmadık derecede uzun bir süre boyunca altcoinler üzerindeki hakimiyetini sürdürdü. Biraz bağlam sağlamak gerekirse Chainlink gibi altcoinler Ağustos 2020’de (BTC çiftinde) zirveye ulaştı ve çoğu altcoin Mayıs 2021’de USD değerinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu da yaklaşık 29 aylık bir süreye denk geliyor.

Poppe, şu anda 2024 ortalarında planlanan bir sonraki Bitcoin yarılanmasına yaklaştığımızı da ekliyor. Öte yandan spot bir Bitcoin ETF’sinin onaylanması da yaklaşıyor. Analist ayrıca jeopolitik belirsizliklerin altın fiyatlarında önemli bir artışa yol açtığını ve yakın gelecekte Bitcoin’in değerini artırmasının muhtemel olduğunu söylüyor.

BlackRock CEO’su Larry Fink, son zamanlarda Bitcoin hakkında daha sık konuşuyor ve bunu güvenli bir uçuş olarak nitelendiriyor. Giderek daha fazla kurumun Bitcoin kervanına katılması ve onu altının dijitalleştirilmiş bir versiyonu olarak görmesi an meselesi.

Altcoinler Bitcoin rallisini takip edecek mi?

Spot Bitcoin ETF’si ile analistler Bitcoin’de önemli bir yükseliş bekliyor ve altcoinler daha sonra takip edebilir. Bitcoin, piyasada daha fazla güven olduğu için yatırımcıların altcoinlere doğru koştuğu ilk koşucu olmuştur.

Ancak geçtiğimiz birkaç hafta içinde Solana (SOL) ve Chainlink (LINK) gibi en iyi altcoinlerden bazıları, piyasanın dikkatini çeken büyük hareketler göstermeye başladı.

Ethereum, özellikle de merakla beklenen ETH ETF Futures lansmanının gerçekleşmemesinin ardından, birden fazla cephede mücadele ediyor gibi görünüyor. Şu anda Ethereum, Bitcoin’e karşı son düzeltmesini tamamlama sürecinde. Poppe, bu durumun Bitcoin’in piyasadaki hakimiyetinde süregelen artışı açıkladığını belirtiyor.

altcoin

Kripto para ayı piyasasının geçmiş trendlerine atıfta bulunan Poppe şöyle açıklıyor: “Şu anda insanlar piyasalarla birlikte yeniden büyük bir düşüşe geçeceğimizi varsayıyor. Tıpkı 2019’da gördüğümüz gibi. Teknik olarak N=1. Eğer N=1 vakanız varsa belki de Bitcoin’in yarılanmasına doğru yavaş yavaş yükselmeye başladığımız ve bir daha asla geriye bakmadığımız 2015/2016 vakasına bakmalısınız.”

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin