featured

Bu altcoin yüzde 200’lük artışın ardından yükselişe devam ediyor! Sıradaki hedef nerede?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 30 Haziran’da gözde altcoin’lerden Bitcoin Cash’in (BCH) fiyatı, 10 Haziran’da başlayan dikkat çekici ralliyi genişleterek yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Şimdiye kadar, BCH fiyatı önemli bir geri çekilme yaşamadan etkileyici bir şekilde %200 oranında arttı. Bununla birlikte dalga sayısı analizine göre fiyat, yukarı yönlü hareketini yeniden başlatmadan önce yakın gelecekte bir geri çekilme gerçekleştirebilir.

Altcoin çift tabanlı ralli yapıyor

Haftalık grafikteki teknik analiz, BCH fiyatının Mayıs 2021’den bu yana uzun vadeli alçalan bir direnç çizgisinin altında düştüğünü gösteriyor. Bu süreçte fiyat 86 dolara kadar düştü. Altcoin’in dokunduğu en düşük seviyenin Aralık 2018’de kaydedilen 81 dolar olduğunu belirtmekte fayda var.

Ancak, altcoin’in fiyatı o zamandan beri önemli ölçüde arttı. Ocak 2023’ün başında fiyat, alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. O sırada hat 609 gündür yerindeydi.

BCH, Haziran ayında çıkış öncesi seviyelerine düşerken, çift dip modelini tamamladıktan sonra keskin bir şekilde sıçradı. Çift dip, bir yükseliş modeli olarak kabul edilir ve genellikle önemli yukarı hareketlere yol açar. O zamandan beri ise yaklaşık %200 oranında bir artış kaydetti.

Şu anda BCH, tepkisi gelecekteki eğilim için çok önemli olan 285 dolar bölgesinin biraz altında işlem görüyor.

altcoin BCH

Haftalık RSI artışın devamını destekliyor. Gösterge şu anda 50’nin üzerinde artıyor. Bu da yükseliş eğiliminin bir göstergesidir.

BCH fiyat tahmini: Düzeltme tamamlandı mı?

Altcoin’in günlük grafiği, çoğunlukla dalga sayısıyla ilgili olarak olumlu bir görünüm veriyor.

Uzun vadede, dalga sayısı güçlü bir yükseliş eğilimine işaret ediyor. Ancak kısa vadeli bir düşüş de gelebilir.

Önemli artış göz önüne alındığında dalga sayısı, mevcut BCH fiyatının beş dalgalık bir yukarı hareketin üçüncü dalgasının tepesine ulaştığını gösteriyor. Bu üçüncü dalga tipik olarak yükseliş dalgaları arasında en yoğun olanıdır.

Şimdiye kadar, üçüncü dalganın uzunluğu birinci dalganın 3,61 katıydı. Bu da üçüncü dalga için etkileyici bir genişleme seviyesi gösteriyor.

Ancak fiyat, RSI’ın düşüş eğilimi oluşturmasının ardından 30 Haziran’da yerel bir zirveye ulaştı. Bu, fiyat artışına bir momentum düşüşünün eşlik ettiği anlamına geliyor.

Kısa vadede düşüş eğilimi gösteren BCH fiyat tahminine rağmen, yılın en yüksek seviyesini temsil eden kırmızı çizginin 329 doları aşması, genel eğilimin yükseliş tarafında olduğunu gösterir.

Böyle bir senaryoda ralli potansiyel olarak bir sonraki direnç noktası olan 360 dolar seviyesine doğru devam edebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin