BTC ve altcoinler
Altcoin traderleri kesin bir hareket beklerken BTC piyasalara yön veriyor

Altcoin traderleri kesin bir hareket beklerken BTC piyasalara yön veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in (BTC) fiyatı, bugün en yüksek 4.140 dolardan işlem gördükten sonra yazımız yayına hazırlandığı saatlerde 4.100 doların altında işlem görüyordu. Kripto para piyasalarının toplam piyasa değeri, 143,8 milyar dolara gerilemişken pazarın yüzde 50’sine hakim olan Bitcoin’in piyasa değeri şu saat itibarıyla 72,2 milyar dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin’deki 30 günlük volatilite yüzde 1,5’ten az olsa da, şu an piyasanın büyük bir hareket olacağı beklentisi artmış gibi görünüyor. 4.000 dolar, uzun bir süredir Bitcoin için önemli bir psikolojik seviye olarak hareket etti. 4.200 – 4.300 dolarlık alan boyunca direnç görülmekte ve önümüzdeki birkaç gün içinde fiyatta yüksek derecede kararsızlık beklenmekte. 4.000 dolarlık hamleyle ilgili hedef 4.450 dolarken genel stop seviyesi ise 3.850 dolar gibi gözüküyor

BTCUSD chart

Büyük altcoinler BTC’nin hareketini bekliyor

Büyük kripto paraların BTC işlem çiftlerinin hareketlerinin Bitcoin volatilitesi ile paralel gittiği görülüyor. Bu durum özellikle Bitcoin’e göre yüzde 1,5 aralığında işlem gören Ethereum, Litecoin, XRP, ZEC, Dash, EOS, IOTA’da belirgin bir hal alıyor.

Bu paralellik Bitcoin fiyatlarındaki büyük kopmalar ile de ilişkilendirilebilir. Bitcoin yükselmeye başlarsa altcoinlerin kripto para borsalarında işlem hacmi artacağı için daha da fazla kazanması olasıdır. Bununla birlikte, fiyattan ayrılma durumunda altcoinler çift basamaklı yüzdelerde kayıp görmeye başlayabilir.

Kripto para piyasaları toplam piyasa değeri düne göre yükseliş ile başladıktan sonra öğleden sonraki hareketlerde piyasa sermayesinin yaklaşık 2 milyar dolarlık fon çıkışına maruz kaldığını görüyoruz.

Önemli kazanımlara sahip pazar sermayesine göre sıralanmış ilk 50 kripto parada NEO, Ontoloji (ONT), Tezos (XTZ), OmiseGo (OMG), Maximine coin ve Augur (REP) tokenlerinin ise önemli kazanımlar elde ettiğini görüyoruz.

Bitcoin’in (BTC) kripto para piyasası üzerindeki hâkimiyetinin yüzde 50’nin biraz üzerinde kalması ve 4000 dolarlık psikolojik seviyelerden bir kopma göstermesi, BTC’yi takip eden altcoinler için katalizör görevi görebilir.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin