Bitmain yeni nesil Antminer T19 donanımını tanıttı: Özellikler ve yenilikler
Bitmain yeni nesil Antminer T19 donanımını tanıttı: Özellikler ve yenilikler

Madencilere müjde: Bitmain, yeni nesil Antminer S17’yi çıkarıyor.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madencilik ekipmanını (BTC) geliştiren ve üreten Çinli bir şirket olan Bitmain, yakında yeni nesil Antminer S17 serisini piyasaya süreceğini açıkladı. Yakında piyasaya sürülecek olan ekipman SHA256 algoritması kullanılarak çalışacak ve hem Bitcoin (BTC) hem de Bitcoin Cash (BCH) kazımak için kullanacak. Satış resmi olarak 9 Nisan’da başlayacak.

Bitmain Antminer S17 serisinin özellikleri

Spesifik seri olarak üç ürün sunulmaktadır: Antminer S17 Pro, Antminer S17 ve Antminer T17. Yeni seri, daha önce yayımlanan serilerden daha yüksek bir hash oranlarına, daha iyi güç optimizasyonuna ve boyutla daha fazla uyumluluğa sahip olacak. Serinin Ürün Müdürü Yangxin, konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

 Yeni madenci, hash oranında, yer ve güç tüketimi açısından büyük bir gelişme sunuyor.

Ayrıca, Antminer S17 serisi, 7nm’lik ASIC BM1397 yongalarına sahiptir, bunun önceki 7nm BM1391 yongasına kıyasla enerji verimliliğinde yüzde 28,6 artış olduğunu gösterir. Entegre Devreler (IC) yapımında on yıldan fazla bir süredir yer alan ve üretim ve tasarımdan sorumlu olan Yangxin, yeni Antminer S17 serisi hakkında biraz daha fazla ayrıntıyı şu şekilde verdi:

 Elektrik faturaları şu anda Bitcoin madenciliği için çok yüksek, bu nedenle gelişmiş enerji verimliliği maliyetlerde önemli bir düşüş demek, karlarda dolayısıyla bir artış anlamına geliyor. İkincisi, yeni madenci hash oranında, alan ve güç tüketimi açısından çarpıcı bir gelişme sunuyor. Bu, kurulum için gereken yatırım göz önüne alındığında, madencilik çiftlikleri için özellikle anlamlı olacaktır.

Bitmain’in madencilik çalışmaları

Madencilik sektörünü daha da güçlendirmeye yönelik çabalarının bir parçası olarak, Bitmain bölgedeki hidroelektrik santrallerinden çok uygun olan enerjiyi kullanmak için yaklaşık 200.000 madencilik cihazı kurmayı planlıyor.

Bölgede zaten kriptoyu benimsemiş bazı firmalar, kilovat saat başına yaklaşık 0.037 dolara mal olduğunu açıkladı. Kilowatt saat başına 0.05 dolar ile hesaplanırsa, Bitmain’in 7.7 milyon dolar kar sağlayacağı tahmin edilmektedir.

Bitmain’in halka arzı

Bir süre önce, Bitmain Hong Kong borsasına katılmak için başvuruda bulundu. Bununla birlikte, halka arz başvurusu resmi olarak sona erdi, çünkü kurallara göre belirlenen altı aylık son başvuru tarihi Liste Komitesinden bir cevap almadan geçti. Bitmain’in, borsada resmen listelenen ilk kripto tabanlı işletme olma planında olduğuna inanılıyordu.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin