featured

Altcoin sezonu, kripto piyasasındaki satışların ortasında dengede duruyor: Beklentiler ne yönde?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Toplam Kripto Piyasa Değeri (TOTALCAP) düzeltici formasyonundan çıkarak yeni bir yılın en yüksek seviyesine ulaşma olasılığı yarattı. Altcoin Piyasa Değeri (ALTCAP) ise 4 Haziran’da başlayan sert bir düşüşle yükseliş yapısını geçersiz kıldı.

Her ikisi de yatay destek seviyelerinde sıçrama yapmış olsa da gelecekteki görünüm TOTALCAP için çok daha yükseliş eğilimli görünüyor. Bu da altcoin sezonu olasılığını beklemeye alıyor.

Kripto piyasa değeri düzeltici kanaldan çıktı

Toplam Kripto Piyasa Değeri 15 Nisan’dan bu yana düşen bir paralel kanal içinde azaldı. Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir, yani formasyondan nihai bir kopuş muhtemeldir. Ek olarak formasyonun içindeki önemli örtüşme, düşüşün düzeltici olma olasılığını daha da desteklemektedir.

15 Haziran’da TOTALCAP 980 milyar dolarlık destek bölgesinden sıçradı ve kanalın direnç çizgisine doğru yukarı yönlü bir hareket başlattı. 20 Haziran’da TOTALCAP nihayet kanaldan çıktı. Bu, düzeltmenin tamamlandığı ve en az 1,15 trilyon dolara yükselmenin muhtemel olduğu anlamına geliyor.

altcoin sezonu
TOTALCAP Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

Günlük RSI gelecekteki eğilimin belirlenmesine yardımcı olabilir. Yatırımcılar RSI’ı bir piyasanın aşırı alınıp satıldığını değerlendirmek ve bir varlığın biriktirilip biriktirilmeyeceğini veya satılıp satılmayacağını belirlemek için bir momentum göstergesi olarak kullanır.

Altcoin RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı doğruysa boğaların hala avantajı vardır, ancak değer 50’nin altındaysa bunun tam tersi geçerlidir. RSI artıyor ve 50’nin üzerine çıktı. Bu yükseliş eğiliminin bir işaretidir. Dahası, gösterge kanal kadar uzun süredir yerinde olan azalan bir trend çizgisinden (beyaz) çıkmıştır. Dolayısıyla, RSI kopuşun meşruiyetini doğruluyor ve artışın devam etmesini destekliyor.

Bununla birlikte fiyat 1,15 trilyon dolarlık dirençten reddedilirse kanalın direnç çizgisine 1,05 trilyon dolara düşebilir ve bunu destek olarak doğrulayabilir.

ALTCAP kırılırken altcoin sezon umutları çöküyor

Toplam Piyasa Değerinin aksine, Altcoin Piyasa Değeri için teknik analiz düşüş eğilimi gösteriyor. Bunun ana nedeni, yılın başından bu yana devam eden uzun vadeli yükselen paralel kanalın kırılmasıdır.

Daha önce de belirtildiği gibi kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir. Kanal yukarı yönlü olduğu için trendin düşüş yönünde olduğu anlamına geliyor. ALTCAP 500 milyar dolarlık yatay destek alanında sıçrama yapmış olsa da tepki zayıf kaldı. Dahası günlük RSI 50’nin altında ve azalan bir direnç çizgisini takip ediyor.

Sonuç olarak gelecekteki en olası fiyat tahmini 500 milyar dolarlık destek alanından bir kırılma ve 440 milyar dolarlık bir sonraki desteğe düşüş.

Altcoin sezonu
ALTCAP Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

Bununla birlikte, ALTCAP kısa vadeli azalan direnç çizgisinden çıkarsa, bu trendin hâlâ yükselişte olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda altcoin fiyati en yakın direnç olan 600 milyar dolara yükselebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin