featured

Altcoin rallisine sayılı günler: Bitcoin halving sonrası hangi token en büyük yükselişi kaydedecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC), geri çekilmenin ortasında sağlıklı bir yükseliş modeli oluşturdu. Bu da fiyatın toparlanmaya hazır olduğu anlamına gelir.

Ayrıca LTC fiyatının günlük EMA seviyelerinin üzerinde bulunması, uzun ve orta vadede sürdürülebilir bir yükseliş trendi gelebileceğine işaret ediyor.

Litecoin için 24 saatlik işlem hacmi ise %32’lik bir artışın ardından 601,5 milyon dolara yükseldi.

Kripto para piyasası, Bitcoin halving etkinliğinden önce şu anda konsolide aşamasında işlem görüyor. Bu yüzden Litecoin de dahil olmak üzere büyük altcoin’lerin çoğu, ilgili destek noktalarından yeni düzeltmelere tanık oldu.

Bununla birlikte, LTC fiyatı günlük grafikte sağlıklı bir geri çekilmenin ardından potansiyel bir yükseliş eğilimine işaret ediyor.

Boğa modeli Litecoin fiyatını yükseltebilir

Litecoin, iki haftadan daha uzun bir süre boyunca istikrarlı bir düzeltme yaşadı. Bu süreçte altcoin’in fiyatı %15,8’lik bir düşüş ile 112,8 dolardan 95 dolara geriledi.

altcoin Litecoin LTC fiyat analizi

Ancak %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerinde kalmayı başaran fiyat, boğaların hâlâ güçlü kalan taraf olduğunu gösteriyor. Buna ek olarak düşen fiyat, grafikte bir yükseliş flama modeli oluşturdu.

Bu modelin etkisi altında, Litecoin fiyatı tükenmiş yükseliş momentumunu yeniden kazanabilir ve kritik direnç noktasını kırmayı başarabilir. Şu anda LTC fiyatı 96 dolar civarında işlem görüyor ve mevcut piyasa değeri ise 7 milyar doların üzerinde.

Başarılı bir çıkış, satın alma momentumunu yoğunlaştıracaktır. Bunun sonucunda altcoin sırasıyla 122 dolar ve 140 dolar seviyelerini hedefleyerek yükselişe geçecektir.

Yatırımcı ilgisi devam ediyor

Kripto analiz firması IntoTheBlock tarafından bildirildiği üzere Litecoin önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Litecoin ağının artık 5 milyonun üzerinde uzun vadeli sahibi var. Bu da yatırımcıların gözde altcoin’e olan ilgisinin devam ettiğini gösterir.

Bu etkileyici istatistik, tüm Litecoin adreslerinin %62,5’ini oluşturuyor. İstikrarsız kripto piyasasında bu oranda bir kullanıcı tabanına sahip olmak bir başarıdır.

Bitcoin halving etkinliği altcoin boğa koşusunu başlatabilir

Bu sene 20 Nisanda gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving etkinliği, genellikle dört yılda bir gerçekleşen ve yatırımcılar tarafından merakla beklenen bir olaydır. Bu yıl gerçekleşecek olan halving etkinliğinin ardından madenci ödülleri her blok için 6,25 Bitcoin’den 3,125’e düşecektir.

Süreç, yeni Bitcoin’lerin yaratılma hızını azaltmayı amaçlıyor. Bu da piyasada bir arz sıkıntısı yaratarak talep baskısı oluşturur. Geçmiş verilere bakıldığında, Bitcoin fiyatı halving sonrasında kayda değer yükselişler kaydetti. Bunun sonucunda altcoin piyasası da canlandı.

Diğer kripto para birimlerinin aksine Litecoin fiyatı hâlâ alt destek noktasına yakın işlem görüyor. Bu nedenle daha büyük oranda bir yükseliş kaydedebilmek için yeterli alana sahiptir.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin