featured

Robinhood listelerinden çıkarılan gözde altcoin, güçlü bir geri dönüşe hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polygon (MATIC) fiyatı boğaların çılgınca toparlanma girişimleri arasında, geçen hafta birçok kez 0,70 dolar seviyesinden reddedildi. MATIC ve diğer altcoin’ler için desteği sonlandıran kripto borsaları, son fiyat düzeltmesine katkıda bulundu. Peki şimdi boğalar, gözde altcoin’in rallisini devam ettirebilmek için piyasadaki olumsuz duygulara meydan okuyabilecek mi?

Robinhood, 27 Haziran’da MATIC, Cardano (ADA) ve Solana (SOL) için desteğini sonlandıracak. Önde gelen kripto ticaret platformu, SEC’in Binance ve Coinbase aleyhindeki son mahkeme başvurularına proaktif bir yanıt olarak 9 Haziran’da duyuruyu yaptı.

Dönüm noktası olan listeden çıkarma tarihi geldiğinde, devam eden MATIC fiyat rallisi 0,70 dolar aralığında hafif bir gerileme yaşadı. Bununla birlikte zincir üstü veriler, boğaların yakında piyasanın kontrolünü tekrar ele geçirebileceğini gösteriyor.

Polygon yatırımcıları bu ay 100 milyondan fazla token kazandı

SEC’in kripto borsalarını hedef almasının ardından piyasayı genel olarak bir FUD sardı. Bu da MATIC fiyatının bu ay önemli bir düşüş yaşamasına neden oldu. Ancak altcoin’in zincir üstü verileri, 7 Haziran’da fiyat 0,77 doların altına düştüğünde yatırımcıların satış yapmak yerine toplu olarak stake etmeye başladığını gösteriyor.

7 Haziran ile 26 Haziran arasında, MATIC sahipleri 158 milyon token daha stake etti. Bu da dolaşımdaki arzın yaklaşık %1,7’sine denk gelmektedir.

Özellikle son 1 yılda Polygon ağı, Ekim 2022 ve Ocak 2023’te 100 milyondan fazla token ile staking aktivitesinde önemli artışlara tanık oldu. Aşağıdaki tablo, MATIC fiyatının her iki durumda da %70 ve %93 oranlarında arttığını gösteriyor.

altcoin MATIC

Akıllı Sözleşmelerde Arz, şu anda akıllı sözleşmelerde yatırılan dolaşımdaki token’ların yüzdesindeki değişiklikleri ölçerek staking faaliyetini değerlendirir.

Yukarıda gösterildiği gibi, bir fiyat düzeltmesi sırasında önemli ölçüde artması, elinde tutanların satış yapma konusundaki isteksizliğinin arttığını gösterir. Bunun yerine, potansiyel kayıpları azaltmak için getiri sağlayan protokollere yöneliyorlar.

Yükseliş eğilimi Ekim 2022 ve Ocak 2023’te olduğu gibi tekrarlanırsa, MATIC sahipleri önümüzdeki haftalarda 1 doların üzerinde başka bir ralli bekleyebilirler.

MATIC sahipleri token’ları borsalardan taşıyor

SEC dosyalamaları haberlerde yer aldığından beri, MATIC yatırımcıları token’larını borsalardan giderek daha fazla uzaklaştırıyorlar. Bazıları uzun vadeli velayet seçeneklerini tercih ederken, büyük bir yüzde ise kayıplarını azaltmak için pasif gelir fırsatları arıyor.

Borsalardaki MATIC bakiyesi geçen ay yeni dip seviyelerine düştü. Borsalardaki Bakiye metriği, belirli bir kripto para biriminin tanınan kripto değişim cüzdanlarına yatırılan toplam miktarını izler.

26 Haziran 2023 itibariyle 1,074 milyar adet MATIC token’ı bulunuyor ve aşağıdaki grafik, yatırımcıların 9 Haziran ile 26 Haziran arasında yaklaşık 161 milyon MATIC’i borsalardan nasıl çıkardığını gösteriyor.

Borsalardan token çeken yatırımcılar genellikle altcoin’in fiyatını birkaç nedenden dolayı olumlu etkiler. İlk olarak bu, borsalarda alınıp satılmak üzere hazır olan token sayısını azaltır.

Kripto borsalarındaki pazar arzındaki bu ciddi düşüş, genellikle alıcılara daha yüksek fiyatlar sunarak rekabet etmeye zorlar.

İkincisi ise yatırımcılar borsa cüzdanlarından token’larını DeFi staking protokollerine taşıdıklarında, ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olur ve blockchain’de barındırılan projelere çok ihtiyaç duyulan likidite sağlar.

Özetle, piyasa arzındaki düşüş ve aktif olarak artan staking, Polygon’un mevcut yükseliş ivmesini sürdürmesine yardımcı olacaktır.

MATIC fiyat tahmini: Sıradaki hedef ne?

Polygon staking faaliyetindeki istikrarlı büyüme göz önüne alındığında, gözde altcoin’in fiyatı muhtemelen önümüzdeki haftalarda 0,75 seviyesine yükselecek. Bununla birlikte, MATIC önce 0,70 dolarda bulunan ilk direnç noktasının üzerine çıkmalıdır.

IntoTheBlock’un Global In/Out of The Money Around Price (GIOM) verilerine göre, ortalama 0,70 dolarlık fiyattan 109,81 milyon adet MATIC satın alan 2,480 yatırımcı bir geri çekilmeyi tetikleyebilir.

Ancak gözde altcoin, bu direnç bölgesini ölçeklendirebilirse, 0,75 dolardaki fiyat hedefine ulaşabilir.

Yine de ayılar, beklenmedik bir şekilde oldukça kritik olan 0,65 dolardaki destek noktasının altına bir düşüşü tetiklerse beklenen ralli gerçekleşmeyecektir. Bununla birlikte, ortalama 0,65 dolardan 561,2 milyon token satın alan 4,310 yatırımcı, düşüşü muhtemelen engelleyecektir.

Ancak bu destek seviyesi tutulamazsa, MATIC bir kez daha 0,60 doların altına düşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin