featured

Bu altcoin, Bitcoin yarılanmasından önce 1 dolara ulaşacak mı? İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin önderliğinde yükselen kripto para piyasasında ADA coin, önemli bir fiyat artışlıyla son bir haftada yüzde 11’lik değer kazandı. Bu yazının yazıldığı sırada 0,5998 dolardan işlem gören altcoinin Bitcoin yarılanmasından önce 1 dolara ulaşacağı yönündeki tahminler güçleniyor. Son 24 saatte ADA işlem hacmi yüzde 22 artışla 767 milyon dolara yükseldi.

Youtube üzerinden paylaşım yapan market analisti Crypto Capital Venture tarafından paylaşılan Cardano ADA tahminlerine göre altcoin 1 dolar üzerine çıkabilir. Analist ADA/USD grafiğini kullanarak RSI değerlerine göre varlığa yönelik tahminlerini detaylandırdı. Bununla birlikte Bitcoin ile Cardano arasındaki ilişkiye dikkat çekti ve analist ADA coinin aşırı alım satım bölgesine ulaşması hâlinde bir yükseliş hareketi başlatacağını düşünüyor.

ADA coin, Bitcoin’in izinden gidecek mi?

ADA coinin uzun dönemli grafikleri ile Bitcoin fiyatı arasındaki paralellik farklı analistler tarafında da dile getirildi. Crypto Capital Venture kanalında yayın yapan kripto analisti de benzer görüşleri dile getirerek Bitcoin’in 2020’deki fiyatını ele aldı. 2020’deki boğa koşusu sırasında ADA coin yükselişe geçerek BTC ile benzer bir hareket izledi. Ek olarak analist bu grafiklere dayanarak Cardano rallisinin Bitcoin yarılanmasından önce başlayabileceğini ifade etti. Altcoin için bu yükseliş, önceki dönemde Bitcoin yarılanmasından sonra gerçekleşmişti.  ADA fiyatındaki bu erken kırılmayı kripto analisti Ali Martinez’de dile getirdi. Analist altcoin için beklenenden daha erken bir kırılmanın yaşanabileceğini ve tarihsel kalıplar incelendiğinde ADA fiyatının potansiyel artış göstereceğini dile getirdi.

Bunun yanında Santiment verilerine göre ADA coinin aktif adres metriği düşüş gösteriyor. 13 Şubat’tan önce aktif adres sayısı 48.000 yükselmişken daha sonra bu sayı 36.300 düştü. Bu düşüş token için benzersiz cüzdanların sayısının azaldığı anlamına geliyor. Aktif adres sayısındaki düşüş devam ederse ADA fiyatı düşüşe girebilir.

ADA coinin 1 dolara ulaşması

Santiment metriğine göre ADA coin geliştirme faaliyetleri ile bir önceki zirveye yeniden ulaşırsa 1 dolara yakın bir ralli gerçekleştirebilir. Geliştirme açısından bakıldığında Cardano daha önce yaptığı çalışmalarla diğer projelerin önüne geçmişti. Bununla birlikte ADA fiyatına dair yükseliş beklentilerinin asıl nedeni varlığın ekosisteminin genel olarak büyümeyi sürdürmesiydi. Ek olarak Cardano’nun Kilitli Toplam Değeri’nin yükseliş içinde olması varlığın değer kazanması için bir işaret kabul ediliyor. Çünkü TVL bir önceki çeyreğe göre yüzde 166’lik bir büyümeyle önemli bir artış göstermişti.

ada coin

Teknik açıdan bakıldığında ise altcoin fiyatına dair göstergeler yükseliş işareti taşıyor. Varlığın trend yönündeki değişiklikleri gösteren Supertrend göstergesi, altcoinin fiyatının yükselmeye devam edeceğini gösteriyor. Göstergenin yeşil segmenti ADA fiyatının altında konumlandı. Bu gösterge ADA fiyatı için mevcut pozisyonları kapatmazlarsa kısa pozisyonların likide edilebileceğini düşündürdü.

Cardano AD fiyat tahmini

Cardano’nun yerel kripto para birimi ADA, geçen yıl yaklaşık yüzde 50 kazanç elde ederek daha geniş piyasa rallisinde etkili bir konuma yükseldi. Crypto Capital Venture kanalında paylaşılan analize dönecek olursak 4 saatlik ve haftalık ADA/USD grafiğini kullanan analist, fiyat aralıklarını karşılaştırarak ADA coinin piyasa tahminini desteklemek için varlığın RSI değerinin aşırı alım bölgesine ulaştığını ve bunun önemli bir değişim olduğunu belirtti.

Bitcoin ADA

Çünkü ADA Göreceli Güç Endeksi (RSI) son dönemde yükselmişti ve 68,09 seviyesine ulaşmıştı. RSI değeri şu anda alım bölgesinde ve varlığa ait basit ve üstel Hareketli Ortalamalar al bölgesinde yer alıyor. Alım baskısı artmaya devam ederse ADA coin için ilk kritik seviye 0,68 dolar olur.  Bu yükseliş hareketin kâr alımları desteklerse fiyat 1 dolara yaklaşabilir.

ADA coin yükseliş sinyalleri verirken piyasaya yeni çıkan coinler de dikkat çekiyor. Özellikle çevreci yaklaşımı ile gerçek dünyada fayda sağlayan eTukTuk token, bunlardan biri oluyor. TUK tokeni henüz ön satış aşamasında ve her coin alımında yatırımcıya çevreci bir geleceğin parçası olma fırsatı verir.

Sürdürülebilir ulaşım çözümleri projesi: eTukTuk

Yapay zekâ destekli bir proje olan eTukTuk tokeni, akıllı şehirler için enerji tasarruflu üç tekerli araçlar ve otobüsler üreterek çevreci bir gelecek için çalışır. TUK tokeni araç modellerinin yanında akıllı teknolojiler ile desteklenmiş üç tekerli araçlara yönelik  blockchain destekli şarj istasyonları inşa ederek projenin devamı ve sürdürülebilirliği için önemli adımlar atıyor. Böylece eTukTuk coin projesi, çevre dostu yeniliklerin yanında yapay zeka entegrasyonlu araç bakım çalışmaları da yürütür. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde akıllı şehirler kapsamında önemli bir rol oynayan bu token projesi, şu anda ön satış aşamasında ve hızla büyüyecek projelerden biri olarak ele alınıyor.

TUK tokeni nasıl alınır?

Oyna kazan temasına dayanan token projesi Sri Lanka sokaklarında hıza dayalı bir yarış oyunudur. Oyun sırasında hızlı olan yarışmacılar kazanır ve bu şekilde token kazanma ve yeni şehirlerin kilidini açma hakkı elde edilmiş olur. Son olarak TUK tokeni şu anda 0,02675 dolardan işlem görüyor ve 12 gün sonra bir sonraki fiyat artışını gerçekleştirecek. Bunun yanında token resmi web sitesi üzerinden satın alınır ve BNB, ETH ve USDT ile ödeme yapılabilir.

eTukTuk’u ziyaret edin

ambcrypto

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin