featured

Teknik göstergeler karmaşık: Bu altcoin, boğaların gücünü kanıtlayarak başka bir ralli başlatabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Maker’ın (MKR) son 24 saatteki performansı long pozisyonda olan yatırımcılar için faydalı oldu. CoinMarketCap’e göre MKR, %7,53’lük bir artış kaydederek 978,33 dolara yükseldi.

Bazıları için MKR’nin yükselişi şaşırtıcı gelmeyebilir. Bunun nedeni, MakerDAO’nun kurucusu Rune Christensen’in 16 Temmuz’da MKR satın almak için protokolün stable coin DAI’sinin bir kısmını satmasıdır. Eyleminden bir gün sonra Christensen, Lido DAO Token’e (LDO) döndü ve MKR satın almak için 13,57 milyon adet token sattı.

altcoin MKR

Genellikle bu tür büyük birikim, değer artışı ile karakterize edilir. Bu nedenle, yalnızca satın alma baskısının bile fiyatı yukarı yönlü hareket ettirmesi bekleniyordu.

Neler oluyor?

Altcoin’in 4 saatlik satın alma baskısının son zamanlarda ilk kez yüksek olmadığı görülüyor. 15 Temmuz’da 857,78 dolar seviyesinde büyük bir talep vardı. Bu talep sonucunda fiyat ertesi gün 993,59 dolara yükselmişti.

Bununla birlikte ralli, MKR’nin 900 dolar eşiğini neredeyse kaybetmesine neden olacak şekilde sona erdi. Dolayısıyla, altcoin’in geçmişteki performansına bakarak kısa süre içinde bir düzeltme geleceği söylenebilir.

Bunun bir nedeni, Göreceli Güç Endeksi (RSI) ve hacimdir. Bu yazının yazıldığı sırada, RSI 62,02 işaretinde bulunuyor. Bu, alıcıların kontrolün elinde olduğunun bir teyididir. Ancak bu, etkileyici satın alma ivmesine azalan hacim eşlik ediyor.

Bu nedenle yükseliş sapması nötralize edilebilir. Eğilim devam ederse, RSI düşebilir ve 50 işaretinin altında işlem görmeye başlayabilir. Bu durumda altcoin’in yukarı yönlü ivmesi durabilir ve fiyat yeniden 950 dolara düşebilir.

Altcoin’in teknik göstergeleri ne diyor?

Ayrıca Yönlü Hareket Endeksi (DMI), satın alma baskısının varlığıyla uyumlu. Bu yazının yazıldığı sırada  +DMI 31,79 seviyesinde. Bu da satın alma siparişlerinin çok olduğunu gösteriyor.

-DMI ile gösterilen satış tarafı ise 17,10 seviyesinde. Her iki gösterge arasındaki geniş marja rağmen, Ortalama Yön Endeksinin (ADX) durumu nedeniyle altcoin’in fiyatının yakın zamanda 1,000 dolar hedefine ulaşması beklenmiyor. Çünkü ADX, bu yazının yazıldığı sırada 17,55 işaretinde bulunuyor.

Tipik olarak bir varlığın, yönlü gücünü doğrulaması için ADX’in 25 veya daha yüksek bir değere sahip olması gerekir. Ancak MKR, ADX desteğine sahip olmadığından, fiyatta bir başka önemli artış olası olmayabilir.

CoinEdition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin