Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!
Dünyadaki toplam Bitcoin ATM sayısı yeni rekoruna ulaştı!

Almanya’nın ilk Bitcoin ATM’si kuruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda yayınlanan bir raporda, Almanya Münich’de bulunan bir kumarhaneye, ülkenin ilk Bitcoin ATM’si kuruldu. ATM’nin Almanya’nın komşu ülkesi olan Avusturya’dan ithal edildiği söylendi.

Alman mahkemesinden Bitcoin ATM’si için izin çıktı

Raporda, Alman mahkemesinin son zamanlarda verdiği bir karara göre, kripto para ile ilgili yapılan ticarette lisans zorunluluğu olmamasından dolayı kumarhane sahibinin böyle bir girişimde bulunduğu bildirildi.

Başlangıçta, bir kripto borsası kurmak veya Bitcoin ATM’leri kurmak gibi bir kripto para ile ilgili iş veya faaliyet ile ilgilenenler, ülkenin finans düzenleyicisi BaFin’den izin almaları gerektiği bildirilmiş. Bu izin olmadan, bu tür bir faaliyette bulunmak ceza gerektiren bir suç olarak görülüyordu.

Geçen ay itibarıyla ise Almanya’da bu faaliyetler ile ilgili işleyişin değiştiği görüldü. Öyle ki Berlin Yargıtay Mahkemesi, BaFin’in bu gibi konulara karar verme yetkisini bozduğunu, Bitcoin ve diğer kripto paraların “para” olarak değerlendirilmediği kararını aldı.

Berlin Yargıtay Mahkemesi ‘nin bu kararı ilgili işyerinin işletmesine Bitcoin ATM’si kurmasının yolunu açtı. Ülkenin düzenleyicisi konumundaki BaFin de konu hakkında yorumlarda bulundu. BaFin’den yapılan yorum şu şekildeydi:

Mahkeme kararını saygıyla karşılıyoruz. Bunun yanında Yargıtayın Bitcoin ATM’leri ve diğer kripto para borsaları hizmetlerini denetleme konusunda uzun vadeli yeteneklerine göre kararının belirsizliğinden dolayı, geleceği tahmin etmek çok zor.

Kripto para kabulü Almanya’da oldukça düşük

Kripto parayla ilgili daha hoşgörülü yasalara sahip olan Avusturya’ya kıyasla, Almanya’nın, sınırlarında kripto para kullanımının kolaylaştırılmasına yönelik gerekli hamleleri henüz yapmadığı görülüyor. Ülkenin kripto yasalarının, Avusturya ve İsviçre gibi komşu ülkelere kıyasla biraz geride kaldığı söyleniyor. Önceleri, ülkedeki Bitcoin ATM’lerini faaliyete geçirmek için çeşitli eylemler gerçekleştirildi. Bu girişimler ise esas olarak eylemi yöneten kanunun türü nedeniyle sonuçsuz kaldı.

Almanya’da kurulan ilk Bitcoin ATM’si ise Alman kripto topluluğu için bir kazanç olarak kabul edilebilir. Ayrıca yeni lokasyonlara kurulabilecek Bitcoin ATM’leri içinde bir örnek teşkil edecektir. Fakat bu faaliyetler ile ilgili yasa boşluğu aşikârdır. Bu yüzden Bitcoin ve diğer kripto faaliyetlerinin genişlemesi ve bu sürecin ne kadar süreceği henüz belirsizliğini koruyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin