featured

Almanya Merkez Bankası Başkanı, Bitcoin’e Alternatif Dijital Para Birimi Önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya merkez bankası Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, Merkez bankası tarafından bir dijital para geliştirilmesini önerdi.

Weidmann, Bitcoin’in merkezi olmayan yapısı ve Bitcoin ağı içindeki merkezi varlıkların bulunmaması nedeniyle gelecekteki finansal krizi potansiyel olarak kötüleştirebileceğini savundu.

Weidmann’ın Fintech ve kripto piyasalarındaki patlamanın büyümesini takdir etmesine rağmen, Bitcoin yapısını ve Bitcoin gibi kripto paraları değerli hale getiren özellikleri görmemezlikten geliyor.

Bitcoin tüm Dünyada büyük bir kitle tarafından duyulmasına karşın, bu güne kadar Bitcoin’in teknik özelliklerini analistciler, yatırımcılar ve kullanıcıları haricinde çok az kişi biliyordu. Klasik finans sektörü uzmanlarının ise bir defada Bitcoin’in tekniğini anlamasını beklemek oldukça güç.

Weidmann, ”merkezi bir bankanın iflas etmemesi nedeniyle merkezi banka tabanlı merkezi dijital para birimlerinin piyasaya çıkmasının daha güvenli ” olduğunu belirtti;

Bununla birlikte, Weidmann kripto para birimlerinin artan talebin ve balon gibi görülen büyümenin arkasındaki nedenden dolayı küçümsüyordu. Bitcoin gibi kripto para ticareti yapan ve satın alan yatırımcıların büyük çoğunluğu aracılık olmaksızın işlemleri daha düşük maliyetle gerçekleştirebilecekleri merkezi olmayan yerleşim ağları arıyor.

Bitcoin fiyatı ekonomiye ve diğer sektörlerin performansına bağlı değildir. Bunun yerine, Bitcoin’in fiyatı yalnızca pazarından ve yatırımcıların talebinden etkilenir.

Teknik olarak, Weidmann’ın merkez bankalarının temel noktası, kendi hükümetleri tarafından desteklendiğinden dolayı iflas etmemektedir. Ancak, merkez bankasının desteklediği merkezileştirilmiş dijital para birimlerinin Bitcoin ile rekabet edebileceği fikri geçerli değildir; çünkü Bitcoin’in yatırımcıları ve kullanıcıları şifreleme oranını küresel bankacılık sistemine alternatif finansal ağ olarak algılarlar.

Daha da önemlisi Weidmann, daha sonraki aşamalarda Bitcoin için bir sorun haline gelebilecek likidite ile ilgili bir konuyu gündeme getirdi. Birçok yurtdışı pazarları zaten Bitcoin’i ağır bir şekilde düzenliyor ve Singapur, Hong Kong, Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Filipinler’deki pek çok bölgede Bitcoin yasal bir ödeme yöntemi ve para birimi olarak tanınmaktadır.

Kaynak; cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin