featured

Bitcoin Yüzde 15 Değer Kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Son günlerde kripto paralarda gözlenen fiyat düşüşüyle birlikte bitcoin ve altcoin’ler yüzde 15’lik değer kaybı yaşadı. Monero ise en büyük 10 kripto para listesinin son basamağından düştü
coin-turk

CoinMarketCap verilerine göre Çarşamba ve Perşembe günkü bitcoin düşüşü önemli altcoin’lerde de hissedildi.

Öyle görünüyor ki tıpkı önceki dalgalanma zamanlarında olduğu gibi bitcoin 3000 dolar eşiğinin altında kalmaya bir süre daha devam edecek. Bitcoin’in şu sıralar değeri 2400 dolar seviyeleri. Piyasa gözlemcileri ise düşüşün olası sebeplerini araştırıyor. Fiyat düşüşünde en büyük kripto para borsalarından biri olan Bitfinex’e yapılan DDOS saldırılarının etkisi olmuş olabilir.

Öte yandan hard fork’u destekleyen madencilik şirketi Bitmain bir açıklama yaptı. Açıklamada şirketin bitcoin’in ölçek sorununa getirilecek çözümde popülerliği gittikçe artan UASF’yi (kullanıcı aktiveli soft fork) destekleme gibi bir düşüncesinin olmadığı kaydedildi. Aşağı yönlü hareketin sebeplerinden bir başkasının Bitmain’in yaptığı açıklama olabileceği düşünülüyor.

UASF destekçileri ise şirketin açıklamasına sosyal medya üzerinden tepkiler yağdırdı. Bu kişilerden biri olan Tone Vays potansiyel yatırımcılarda güven kaybı yaşanabileceğini işaret ederek şunları kaydetti:

“Satılabilir tüm varlıklarda en önemli şey güvendir. Ve şu anda bitcoin güven kaybediyor. Bakalım kanamayı kim durduracak.”

Bunun yanı sıra kripto para sektöründeki birçok şirket Bitmain’e karşı açıklamalar yapıyor. Bu şirketlerin başında merkezsiz kripto borsası Bitsquare geliyor.

Öte yandan en büyük 10 kripto para listesinde bir kez daha değişiklikler yaşandı. 10. sırada yer alan Monero yerini son haftalardaki yükselişiyle dikkat çeken Stratis’e bıraktı.

Kripto paranın baş geliştiricisi Riccardo Spagni ise yaptığı açıklamalarda Monero’nun amacının kısa vadeli yatırımcılara hizmet etmek olmadığını vurguluyor.

Kaynak: Cointelegraph  / coin-turk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin