İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor
İsveç, e-krona ile dijital sisteme potansiyel geçiş üzerinde çalışıyor

Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz dijital euro fikrine sıcak bakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, merkez bankası dijital para birimleri hakkında konuşarak ulusal dijital para birimi (dijital euro) lehine açıklamalarda bulundu.

Scholz, yerel iş haber dergisi WiWo (WirtschaftsWoche) tarafından yayınlanan bir rapora göre, “Böyle bir ödeme sistemi, Avrupa finans merkezi ve bunun dünya finansal sistemine entegrasyonu için iyi olacağı” şeklinde bir açıklama yaptı.

Facebook liderliğindeki stabil coin Libra’yı eleştiren Scholz, “Alanı Çin, Rusya, ABD ya da özel sağlayıcılara bırakmamalıyız.” diyerek sözlerine devam etti.

Almanya maliye Bakanı dijital para alanını diğer ülkelere bırakmak istemiyor

Daha geçen ay, Almanya ülkede paralel bir para biriminin çıkarılmasını engelleyen bir blok zinciri stratejisine geçti. O sırada, Scholz: “Para birimi çıkarılması, devlet egemenliğinin temel bir unsurudur.  Bu görevi özel şirketlere bırakmayacağız.” dedi.

Dijital dolar fikri, geçen hafta ABD’deki bazı milletvekilleri tarafından da ele alındı. Temsilci French Hill (R-Arkansas) ve Temsilci Bill Foster (D-Illinois) ülkenin merkez bankası Federal Reserve’in, “ulusal bir dijital para birimi” geliştirebileceğini savundular.

Öte yandan, Çin, bu alanda ilk adımı atacak ülke olacak gibi görünüyor. Diğer gelişmiş ülkeler, görüşme aşamasındayken Çin merkez bankası, para birimi yuanın dijital versiyonunu, bu yıl veya gelecek yılın başlarında piyasaya sürmeye hazır gibi görünüyor.

theblockcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin