Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, Bitcoin için psikolojik sınırın 5 bin dolar olduğunu açıkladı.
Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, Bitcoin için psikolojik sınırın 5 bin dolar olduğunu açıkladı.

Allianz baş ekonomi danışmanı Bitcoin için kritik fiyatı verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian geçtiğimiz günlerde, kripto paraların amiral gemisi Bitcoin’in 5 bin dolarlık işarete ya da altındaki dip seviyesine yaklaştığında satın almaya değer olduğunu öne sürdü.

Allianz baş ekonomi danışmanı: “5 bin doları bekleyin.”

El-Erian, en etkili piyasa düşünürlerinden biri olarak kabul ediliyor ve CNBC’nin Squawk Box programında konuşurken, en ateşli inananların bu fiyat seviyesini destekleyebileceğinden, Bitcoin’in söz konusu bölgede dikkate almaya değer olacağını belirtti.

El Erian:

20.000 dolara kadar dönüş beklemiyorum ama bence Bitcoin’in geleceğine gerçekten inanan ve daha sonra size bir “asansör” sağlayan insanların bir üs kurması gerektiğini düşünüyorum.

Haberin yazılış anında Bitcoin, son 24 saatlik dilim içinde yüzde 2,1 düşerek 5.920 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kripto para, geçtiğimiz yıldan beri tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaştığında düşüş eğilimine girmişti.

“5 bin dolar psikolojik sınır: Kamu sektörü de yakında katılacak.”

El-Erian bununla birlikte, 5.000 dolarlık fiyat seviyesinin psikolojik sınır olduğunu ve rakamlarını herhangi bir analizle desteklemediğini belirtti. Ünlü ekonomist, kamu sektörünün katılımının yakın olduğunu da sözlerine ekledi.

Ünlü ekonomiste göre Bitcoin gelecekte bir para birimi olarak kullanılmayacak:

Bir borsa aracı olacak, para birimi olmayacak. Ticaret yapabileceğiniz, mal benzeri başka bir varlık olacak ve temelde bir değer deposu olacak.

Ünlü ekonomist daha önce de konuyla ilgili konuşmuştu

El-Erian, kısa bir süre önce hükümetlerin kendi resmi kripto paralarını çıkaracaklarını iddia etmişti.

Bu gelişmenin önümüzdeki üç ila beş yıl içinde görülmeyeceğini, insanların alışkanlıklarını ve yeni ortama duyacakları yeterli güvenin bir gecede gerçekleşmeyeceğini söylemişti.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ran Neu-Ner: “Bitcoin fiyatı daha da düşebilir!”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin