Jack Ma: “Bitcoin’de bilmek istediğim şey, değerin ne olduğu.”
Jack Ma: “Bitcoin’de bilmek istediğim şey, değerin ne olduğu.”

Alibaba’nın Başkanı Jack Ma: “Bitcoin’in arkasındaki teknoloji gerçekten çok güçlü.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alibaba’nın ve 150 milyar dolarlık Çin merkezli finans şirketi Ant Financial’ın başkanı Jack Ma, yakın zamanda yaptığı konuşmada nakitsiz bir toplum yaratma potansiyelinden dolayı Bitcoin ve Blockchain teknolojisine özel ilgi gösterdiğini söylüyor.

Çin zaten nakitsiz topluma çok yakın

Her ne kadar Ma, hala Bitcoin ve diğer önemli krito paraların piyasaya getirdiği temel değeri incelese de Blockchain teknolojisinin bir bütün olarak tamamen nakitsiz bir topluma imkan tanıyacak güçlü bir inovasyon olduğunu vurguluyor.

Çin’deki nüfusun sadece çok küçük bir kısmı ürünleri satın almak, işlerini tazmin etmek ve faturalarını kapatmak için nakit veya kredi kartı kullanıyor. Ant Financial’ın 60 milyar dolarlık Alipay gibi ödeme uygulamaları, sektörü yönlendiriyor. Çin’deki Alipay kullanıcıları, verimsiz bankacılık hizmetlerinde ortaya çıkan gecikmelerle uğraşmaksızın NFC özellikli akıllı telefonlarla POS cihazlarıyla  kahve satın alabilirler. Ma konuya yöneliik şunları söylüyor:

Nakitsiz topluma ve Blockchain teknolojisine özellikle dikkat ediyorum. Benim ve Alibaba’nın işi, dünyayı nakitsiz bir topluma taşımak. Bu şekilde toplum, herkesi eşit hale getirebilir ve toplum paranın sürdürülebilir ve şeffaf olduğundan emin olur. Yolsuzluktan nefret ediyorum. Birilerinin kirli yollarla şansımı elimden almasını istemiyorum. İşte bu yüzden nakitsiz bir toplum istiyoruz.

Jack Ma: “Bitcoin’de bilmek istediğim şey, değerin ne olduğu.”

Ma ayrıca, kripto parayı ya da Bitcoin’i bir para birimi ve bir değer deposu olarak görmediğini vurguluyor. Ancak hala Bitcoin’in Blockchain teknolojisine dayalı bir konsensüs parası olarak topluma yeterince değer katıp katmadığı konusunda kararsız. Ma, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin’de bilmek istediğim şey, değerin ne olduğu, Bitcoin’in topluma ne gibi şeyler getirebileceğidir. Ama Bitcoin’in arkasındaki teknolojinin kendisi gerçekten çok güçlü.

Şu anda, dünyanın en büyük finansal ağlarının çoğu, fiat para ve dijital varlıkların transferini kaydetmek için merkezi veritabanlarına güveniyor. Blockchain teknolojisiyle Ma, Ethereum gibi merkezi olmayan bilgi işlem sistemlerine atıfta bulunuyor ve bu da işletmelerin Blockchain üstünde, merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ve ERC20 token standardı gibi tokenler oluşturulmasını sağlar.

Finance.yahoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin