Alibaba illegal faaliyetleri kısıtlamak için yeni bir patent alıyor
Alibaba illegal faaliyetleri kısıtlamak için yeni bir patent alıyor

Alibaba illegal faaliyetleri kısıtlamak için yeni bir patent alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alibaba yasadışı faaliyetlerde üçüncü taraf müdahalesine izin verecek bir Blockchain sistemi için yeni bir patent alıyor.

Alibaba yeni patenti ile işlemlerin kısıtlanmadığı bir denetim getirmek istiyor

ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan patent başvurusuna göre sistem, yetkili tarafların yasa dışı işlemlerde bulunan hesapları askıya almalarına izin verecek bir araç olarak kullanılacak. Sistem akıllı sözleşme ve Blockchain tabanlı olacak.

Mart ayında işleme geçen patentte ayrıcalıklı özellikleri için Blockchain’i tercih ediliyor. Bu teknolojinin seçilme nedeni elbette kamuya açık ve değiştirilmez olmasının yanı sıra merkezi olmayışı.

Bilgi teknolojilerindeki ilerlemenin yanı sıra, Blockchain teknolojisi açıklığın, değişmezliğin ve ademi merkeziyetin avantajları için yoğun ilgi görüyor. Uygulamalarda Blockchain teknolojisi genellikle işlemlerde üretilen bilgilerin depolanması için kullanılıyor. Dahası, akıllı sözleşmelerin ortaya çıkması ile Blockchain işlemleriinn kapsamı daha da genişletmektedir.

Belgede platformdaki tüm kullanıcı hesaplarının yönetimsel desteğini ve denetimini sunan sistem daha ayrıntılı olarak açıklanıyor. Denetim kısıtlanacak fakat  normal işlemlerin gerçekleşmesi sınırlamayacak:

Çeşitli düzenlemelerde kaydedilen hesap, bir devlet kurumu veya güvenilir bir kuruma ait bir hesap olabilir. Farklı belirlenmiş hesaplar için ilgili akıllı sözleşmeler oluşturulduğundan, belirlenen hesaplar tarafından verilen işletme talimatlarının tanındığını gösterir. Sonuç olarak, bir Blockchain ağındaki tüm hesaplarda etkili yönetim denetimi yapılabilir ve bu tip denetim sınırlandırılır. Bu durum da Blockchain ağındaki normal işlemler kısıtlanmamış olur.

Tasarlanan sistem Ethereum Blockchain’indeki kontratlardaki hatalarla mücadele etmek için tasarlanacak. Alibaba’nın bu ağı, protokolü basitleştirecek ve verilerin bölünmesine izin vermek için akıllı sözleşmeleri “geliştirecek”. Böylelikle tüm platformda idari denetim sunulacak.

coininsider

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Bakkt borsasından merakla beklenen lansman tarihi sonunda duyuruldu! New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (NYSE) ana şirketi ICE (Intercontinental Exchange) yakın zamanda bir Bakkt Borsası başlatacak. Kurumsal yatırımcılara yeni yollar sunan bu adımla kripto para ekosistemi genişlemeye devam ediyor. Wall Street’in adımları ise göz ardı edilemeyecek seviyede. Haberin devamı için buraya tıklayarak haberimizi inceleyebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin