Vitalik Buterin, kripto para konusuna adanan ilk basılı yayını çıkardı!
Vitalik Buterin, kripto para konusuna adanan ilk basılı yayını çıkardı!

Vitalik Buterin kim? İşte Ethereum’un kurucusunun hayatı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vitalik Buterin, şu anda Bitcoin’in piyasadaki en büyük rakibi olan Ethereum’un (ETH) kurucusu. Gençliğine rağmen, programlama uzmanlığı ve tekno-ütopyan idealizminin birleşimiyle kriptoda tartışmasız en etkili figür.

Vitalik Buterin, kripto para konusuna adanan ilk basılı yayını çıkardı!

Vitalik, 1994 yılında Rusya’da doğdu ve ailesi altı yaşındayken Kanada’ya taşındı. Özellikle matematik, bilgisayar programlama ve ekonomi alanlarında yetenekli bir çocuktu. 2011 yılında Bitcoin ile ilgilenmeye başladı ve Bitcoin Dergisi’ni kurmadan önce bir bloga katkıda bulunmaya başladı. Bu, kripto para konusuna adanan ilk basılı yayındı.

Birkaç yıl sonra Vitalik, projenin bazı eksikliklerini ele alan yeni bir proje önermek için Bitcoin hakkındaki bilgisini ortaya koydu. Protokolün, uygulamaların geliştirilmesini kolaylaştıracak yeni bir betik diline ihtiyaç duyduğuna ve 2013 yılında bu konuyla ilgili bir tanıtım yazısı yayınladığına inanıyordu.

Vitalik Buterin, Joseph Lubin’in yardımıyla Ethereum’u piyasaya sürdü

Fikri için diğer Bitcoin topluluğundan destek alamayan Vitalik, tamamen yeni bir platform oluşturmaya karar verdi. Kanadalı iş adamı Joseph Lubin’in yardımıyla, Ethereum ağı eninde sonunda 2014 yılında piyasaya sürüldü. Bundan kısa bir süre önce Vitalik, Waterloo Üniversitesi’nden ayrıldı ve 100.000 dolar değerinde bir Thiel Bursu aldı.

Ethereum, desantralize ledger teknolojisini yazılım geliştirme işlevselliği ile birleştirir ve hızla en popüler kripto projelerinden biri haline geldi. Yeni Blockchain girişimleri için token satışlarının birçoğu, Ethereum ağının ERC-20 tokenini temel aldığından, ICO patlamasına büyük katkıda bulundu.

Ethereum projesi son bulursa Vitalik’in mirasına ne olur?

Vitalik, kripto para sektöründe sosyal medya ve kamuoyu görüşmeleri ile konferanslar aracılığıyla iletişim halinde olan bir kripto kişiliği. Teknik akla sahip bir akıl sesi olarak konular hakkında da dürüstçe konuşur.  Kripto para birimlerine olan ilgi arttıkça ve çeşitli farklı kaynaklardan gelen sermaye akımı nedeniyle Vitalik, ademi merkeziyetçilik ideolojisine odaklanmış olarak kalmaya devam ediyor ve bu yönde ilerlemeyi sürdürmek ya da tersine çevirmek olarak gördüğü gelişmelere şiddetle karşı çıkıyor.

Ethereum Blockchain’inin ölçeklenebilirliği ve ETH fiyatının düşmesiyle ilgili endişelerin artmasıyla, birçok gözlemci, Ethereum’un Bitcoin’den sonra ikinci en büyük kripto olarak yerini koruyup koruyamayacağını düşünüyor. Projesine ne olursa olsun, Vitalik’in mirası, oldukça genç yaşlarda zaten güvence altına alındı ve gelecek yıllar boyunca kripto topluluğuna temel rehberlik sağlamaya devam etmeli.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin