featured

Algorand piyasa değeri hesaplamalarındaki tutarsızlık kafaları karıştırdı! İşte, sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir kripto analisti, Algorand piyasa değeri hesaplarında bir değişiklik tespit etti. Toplam piyasa değerini hesaplamak için ALGO’nun fiyatı kullanıldığında dolaşımdaki arza ulaşılması gerekir. Ancak şu anda bu hesaplama yapıldığında 1,5 milyar dolarlık bir fazlalık ortaya çıkıyor.

Bir kripto analisti olan Bay Huber, Twitter’da yaptığı bir paylaşıma göre Algorand’ın tokenomik sisteminde bir farklılık tespit etti. Huber’e göre, yapılan hesaplamalar sonucunda 1,5 milyar dolarlık bir fazlalık ortaya çıkıyor.

Paylaştığı bir tweet’te Huber, ALGO’nun Ekim 2022’de görünürde yaklaşık 13 milyarlık arza sahip olduğunu, ancak yalnızca 10 milyar ALGO token’ı bulunduğunu belirtti. Daha sonra analist, verilerdeki farklılığın nedenini açıklamak için Algorand’ın bir yayınına başvurdu.

Algorand ekibinin cevabı

Haziran 2023’te Algorand, artık ALGO için Liquid Supply Metric kullanmayacağını belirten bir blog yazısı yayınlamıştı. ALGO’nun tedarik metriği, blockchain projesi tarafından onaylandığı gibi artık yalnızca Dolaşımdaki Arzı temel alıyor.

Bu kararı verdiği sırada Algorand, vakfın cüzdan mimarisi için bir inceleme süreci başlatmıştı. İnceleme, vakfa bağlı 180’den fazla aktif cüzdanı düzene sokmayı amaçlıyordu. Blockchain, alıştırmanın verimliliği artıracağına ve topluluğun zincir üstü faaliyetleri anlamasına yardımcı olacağına inanıyor.

Algorand

Algorand, Mayıs 2022’de sona eren Katılım Ödülleri programıyla birlikte Liquid Supply Metric’i geliştirdi. Metriğin etkinliğini kabul eden proje, alternatif bir arz ölçüsü olarak kullanışlılığının sona erdiğini kaydetti. Bu nedenle sistem, eski liquid tedarikini dolaşımdakine eşit olacak şekilde sıfırlamayı seçti. Bu, blok gezgini hizmetlerinin doğru API beslemelerini almasını ve sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilmesini sağlar.

CoinmarketCap verileri, Algorand’ın piyasa değerinin 848,344,818 dolar olduğunu ve dolaşımdaki arzının 7,799,683,220 ALGO olduğunu gösteriyor. Altcoin’in fiyatı, bu yazının yazıldığı sırada 0,1087 dolar civarında işlem görüyor.

CoinEdition


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin