btc algı analizi
Kripto para algı analizi: Bitcoin ve altcoinler için son hissiyat ne durumda?

Algı analizi: Bitcoin ve Ethereum için pozitif algı artışı görülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para fiyatları temel ve teknik göstergelerin yanında toplulukta oluşan algılardan da önemli ölçüde etkilenir. Piyasada çıkan her haber ya da sosyal medya paylaşımları kripto para fiyat trendlerini yönetme ve fiyatın nereye ulaşacağını belirleyebilir. Her ne kadar oluşan bu algı, en büyük kripto para olan Bitcoin etrafında şekillense de bazı altcoinlerin kendi dinamikleri olması ve zaman zaman Bitcoin’inden ayrışan özellikleri vardır. Piyasada oluşan ve yaygın olarak kullanılan birkaç göstergeyi fiyat tahminlerinizde yararlı olabilme ihtimaline karşı sizinle paylaşmak istedik.

Bitcoin algı analizi

Bilindiği gibi, Bitcoin, kripto pazarlarının eğilimini belirleyen ve pazarı domine eden kripto paradır. Bu yüzden kripto topluluğunun Bitcoin hakkında duygu ve düşüncelerini yakından takip etmek gerekir. Son zamanlardaki haber akışı ve gelen satışlar kısa vadede Bitcoin için olumsuz bir hissiyata neden oldu. Fakat uzun vadeli beklentilerde Bitcoin konusunda olumlu birkaç düşünce bulunuyor. Buna göre sosyal paylaşımlar, hırs ve korku endeksi analizi bize neler olduğu hakkında net bir fikir verebilir.


Altcoin algı analizi

Bitcoin’de görülen son yükseliş toplum algısının nötr konumdan pozitife doğru yönelmesinde başrol oynarken fiyatın 3.800 dolar bandına yerleştiği görülmüştü. Hırs ve korku endeksi hala yüksek seyrediyor ve risk iştahı bölgesine doğru bir giriş var gibi gözüküyor. Bitcoin’in genel görünümüne bakıldığında 3.500 dolar bandının güvenli bir destek bölgesi olarak görülüyor. Ve bazı radikal gelişmeler meydana gelmedikçe geniş bantta 3.500 – 4.000 dolar arasında bir bölgede dalgalı fiyat hareketlerine devam edebileceği gözüküyor.

Korku ve risk iştahı endeksi yalnızca BTC için geçerli. Çünkü henüz altcoinler bu endeksin hesaplanması için gerekli tüm bileşenlere sahip değil.

Çoğu coin belli bir aralıkta seyrettiği için altcoinlerin çoğu için oluşan algı nötr ve pozitife yakın olduğu gözüküyor. Ethereum sorunsuz ve başarılı bir hard fork süreci geçirdi. Ve bu durum coin için biraz olumlu olarak algılandı. Piyasanın geri kalanı ise fiyatların yeniden yükselmesi için bir miktar pozitif gelişmeyi bekliyor denebilir.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin