bitcoin
Bitcoin'de yükseliş hedefi 12.870 dolar... Peki, alıcı hacimleri ne durumda?

4 Mart Bitcoin fiyat analizi: BTC haftaya düşüşle başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 Mart Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktalar:

  • Bitcoin’in yatay seyri hafta başlangıcındaki düşüş ile bozuldu.
  • Dün 4 saatlik grafikte 100 mumluk hareketli ortalamasının altında kapanışlar gelince BTC, 3800 dolardan 3.700 dolara kadar geriledi.
  • Mevcut düşüş hareketinin günlük grafikte 100 günlük hareketli ortalama seviyesine kadar devam ettiğini gördük.

Bitcoin’de şu an

4 Mart Bitcoin fiyat analizi

Haftaya düşüş ile başlayan Bitcoin, son analizimizde de belirttiğimiz gibi 3.815 dolar kısa vadeli direnç seviyesini kıramadı ve 3.700 dolar seviyesine kadar bir düşüş yaşadı.  3.700 doların geçen hafta kısa süreli olarak denenmesi bu noktanın önemli bir destek seviyesi olacağı sinyallerini vermişti.

Bu bağlamda Bitcoin’in yükseliş hamlelerinin zayıf kalması doğal olarak fiyatında bir gevşemeye neden oldu. Şu an ise Bitcoin’in 3.800 – 3.700 dolar bandına girdiğini görüyoruz.

Hafta başlangıcındaki bu düşüş hareketinin 3.700 doları denemesi ve ardından bu noktadan gelen hızlı alımlara toparlanma sürecine girmesi olumlu algılanabilir. Yazım esnasında 3.736 dolar seviyesine gelmiş olan Bitcoin’in toparlanma sürecine devam etmesi için 3.750 doların üzerinde saatlik kapanışlar yapması oldukça kritik olacaktır.

3.750 doların aşılması durumunda ise 3.780 dolar pivot seviyesi olarak 3.800 dolar bandına doğru dalgalı fiyat hareketleri görülebilir.

Öğleden sonraki hareketler 3.750 dolar seviyesi kazanılamaz ise BTC/USD paritesi bu sefer daha güçlü bir şekilde 3.700 dolar desteğini test etmeye yönelebilir. Zira şu an ki fiyat hareketlerinde 4 saatlik görünüme baktığımıza 200 mumluk hareketli ortalama, 3.680 dolar civarında konumlanmış durumda. Bu ise aşağı yönlü hareketlerde 3.700 doların aşağısına bir sarkma görülebileceğini işaret ediyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD göstergesinin negatif görünümde hızlandığını görüyoruz. Bu gösterge henüz toparlanma hareketini teyit etmiyor.
  • Stokastik RSI ise aşırı satım bölgesine yönelmiş durumda olup düşüşün bir miktar daha devam edeceğinin sinyalini veriyor.
  • RSI ise sert bir şekilde güney yönelmiş durumda. RSI 30 seviyesindeki konumu ile düşüş trendinin gücünü teyit ediyor.

Teknik göstergelerin genel bir özetine baktığımızda orta vadede henüz toparlanma sinyali alınmamış gözüküyor. Buna göre aşağı yönlü hareketlerin devam etme olasılığına karşı önlem almakta fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin