Albert Wenger: “Bu sektöre yatırım yapmayı planlıyoruz.”
Albert Wenger: “Bu sektöre yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Albert Wenger: “Blockchain, birkaç trilyon dolar değerinde olabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük risk sermayesi şirketlerinden biri olan Union Square Ventures (USV), önümüzdeki 10 yıl boyunca Blockchain’e ve kripto paralara yatırım yapmayı düşünüyor. Ancak bu planlar, üst düzey yöneticilere göre ayrı bir fon oluşturmayı içermiyor. Union Square Ventures’in yöneticisi Albert Wenger, Blockchain’in birkaç trilyon dolar değerinde olabileceğini belirtiyor.

Albert Wenger: “Bu sektöre yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde, Union Square Ventures’in rakip girişim sermayesi firması ve dünyanın en büyük teknoloji odaklı girişim sermayesi şirketlerinden biri olan Andreessen Horowitz’in 300 milyon dolarlık bir kripto para fonu yarattığını bildirdik. Wenger, kripto paralarda şu anda ayı piyasasının hakim olduğunu söylüyor. Ayrıca Wenger, şirketin sektör hakkında uzun vadeli olarak iyimser olduğunu belirtiyor. Wenger açıklamalarına şunları ekliyor:

Bu sektöre yatırım yapmayı planlıyoruz. Yatırımcılar rasyonel olarak bu sektöre çok para harcıyorlar. Çünkü sanırım insanlar, burada kazanan Blockchain’in birkaç trilyon dolar değerinde olabileceğini görüyorlar. Bunu düşünmek hiç de çılgınlık değil.

“ICO’lar yenilikçi bir yeni finansman mekanizması.”

Apple’ın kurucusu Steve Wozniak, Blockchain’in dotcom dönemine benzer bir balon olduğuna inanıyor. New York’taki NEX teknoloji konferansı sırasında Wozniak, dotcom döneminin Blockchain’de olduğu gibi teknoloji şirketleri etrafında benzer bir heyecan oluşturduğunu belirtiyor. Ancak Wozniak, Blockchain’in sektörler arasında kullanılmasının ya da uygulama tabanı olarak yaygınlaşmasının yakında olmayacağını ifade ediyor.

Son birkaç yılın kripto para çılgınlığı azaldıkça kripto para mezarlığı doluyor. 800’den fazla token hayatını kaybederken, Coinopsy 1.000’den fazla tokenin satın alındığını tahmin ediyor. Bloomberg son yayınladığı raporunda, 1.000’e yakın ölü kripto para projesi olduğunu ve kripto para projelerinin dolandırıcıların odak noktası olduğunu gösteriyor. Tüm bunara rağmen Wenger, her Blockchain projesinin başarılı olmadığını söylese de ICO’ları yenilikçi bir yeni finansman mekanizması olarak nitelendiriyor.

“ICO’larda toplanan miktar mutlaka doğru bir başarı göstergesi değil.”

Autonomous Next adlı araştırma firmasına göre, 2017 yılında ICO’lar 6,6 milyar dolar topladı ve bu yıl 9,1 milyar dolara ulaştı. Bir Cayman Adaları startup’ı, bu yıl borsalarda dünyanın en büyük halka arzını gölgede bırakarak özellikle 4 milyar dolar topladı.  Ancak yatırımcıların bir ICO’da topladıkları miktarın mutlaka doğru bir başarı göstergesi olmadığını belirten Wenger, risklerinde farkında olduğunu ekliyor.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin