Yatırımcılar Bitcoin fiyatının nereye gideceğini düşünüyor? Kritik metrik açıkladı
Nigel Green Bitcoin fiyatlarını arttıracak 2 temel faktörü açıkladı!

Aklınızı kaçıracaksınız: Bugüne dek kaybedilen toplam Bitcoin miktarı açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain analitik firması Chainalysis, bugüne dek kaybedilen ve sonsuza dek bulunamayacağı düşünülen toplam Bitcoin miktarını açıkladı. Söz konusu meblağın 3,72 milyon Bitcoin olduğu ifade edildi. Bu haberin yazıldığı esnada bu tutar yaklaşık 35 milyar dolara tekabül ediyor.

Bitcoin arzının beşte biri, beş senedir hareketsiz duruyor

Yeni bir rapor yayımlayan Chainalysis, toplam Bitcoin arzının yüzde 20’lik kısmının beş seneden uzun süredir hareket ettirilmediğini ortaya koydu. Firma hareketsiz BTC’lerin büyük bölümünün özel anahtarların kaybedilmesi gibi sebeplerden kaynaklandığını belirtti.

Yatırımcıların çoğu Bitcoin’i uzun vadeli bir yatırım olarak görüyor.

Şirket bugüne dek çıkarılmış Bitcoin’lerin yaklaşık %19’unun (3,5 milyon BTC) daha az aktif olarak ticaret için kullanıldığını söylüyor. Rapor, her hafta yaklaşık 340.000 kişinin aktif olarak BTC ticareti yaptığını söylüyor.

Uzun vadeli yatırımcılar fiyatın artmasını bekliyor

Firma bireysel yatırımcıları tanımlayamasa da perakende ve profesyonel yatırımcılar arasında bir ayrım yapmak için kripto para borsalarına transfer ettikleri miktara bakılabileceğini söylüyor. Chainalysis, perakende yatırımcıların borsalara 10.000 dolardan daha az BTC bırakan yatırımcılar olduğunu söylüyor.

Blockchain analiz firması, uzun vadeli yatırımcılar tarafından tutulan Bitcoin’in özellikle üçüncü BTC halving’den sonra hayati bir likidite kaynağı olabileceğini de öne sürüyor. Ancak Bitcoin fiyatının uzun vadeli sahiplerin satış yapmayı düşünmeden önce artması gerektiğine inanılıyor.

Bu arada borsalardaki Bitcoin miktarının son iki yılın en düşük seviyesine gerilediği öğrenildi. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin