Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!
Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!

Akıllara durgunluk veren hack sonrası bu DeFi tokeni yüzde 97 çakıldı! “Sakın almayın” açıklaması geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bugün akıllara durgunluk veren bir kripto para hack saldırısı gerçekleştirildi. Bir bilgisayar korsanı, 40 kentilyon adet COVER tokenini basıp arzı paramparça ederek merkezsiz finans (DeFi) platformu Cover Protocol’ü başarıyla ele geçirdi.

DeFi tokenine hack saldırısı nasıl yapıldı?

Yeni bir Medium blog gönderisinde Cover Protocol, saldırganın projenin kalkan madenciliği sözleşmesi olan Blacksmith’teki bir hatayı kullandığını açıklıyor.

LpTotal’in 1e18 wei’den daha büyük olması beklenmektedir (Havuzlar, 10 covToken 100e18 BPT’ye eşit olacak şekilde ayarlanmıştır). Toplam havuz miktarı daha azsa, bunun yerine bir çarpan görevi görür (amaçlananın tersi).

Grap Finance’ın sözleşme ile etkileşimi durumunda havuzda 1 wei kaldı. Ödülleri 1e18 ile çarparak 40 kentilyon adet COVER basılmasına neden oldu.

Para iade edildi ama protokolden açıklama geldi: “Sakın almayın”

40 kentilyon COVER basımı kripto paranın arzını şişirerek fiyatların %97’nin üzerinde düşmesine neden oldu. Saldırının sorumluluğunu üstlenen Grap.Finance, saldırıdan saatler sonra, Cover’a güvenlik sorununu çözmesini söylerken parayı iade etti.

Saldırının ardından, Cover Protocol 13.000 takipçisini yerel yönetim tokenini satın almamaya çağırdı. Cover, saldırıdan önce ağın anlık snapshot’ını alabileceğini, yeni bir token başlatabileceğini ve paraları yatırımcılara dağıtabileceğini söylüyor.

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin