xrp
Airdrop çılgınlığıyla XRP fiyatı 2 yılın en yüksek seviyesini gördü

Airdrop çılgınlığıyla XRP fiyatı 2 yılın en yüksek seviyesini gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP, son birkaç gündür etkileyici bir ralliyle son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yükselişi ise yaklaşan XRP airdrop’u tetikliyor olabilir.

Yazım sırasında 0,72 dolardan 0,61 dolara kadar düzeltme gören piyasa değerine göre üçüncü en büyük kripto para, Cumartesi günü görülen 0,30 dolara yakın seviyelerden % 130 arttı.

XRP/USDT Haftalık Grafiği
XRP/USDT Haftalık Grafiği

XRPScan veri kaynağına göre, XRP Ledger üzerindeki yeni hesap aktivasyonları son beş günde % 200’den fazla artarak 5,562’ye yükseldi ve fiyat yükselişiyle birlikte zincir içi aktivite hız kazandı.

Analistler, XRP’nin fiyatındaki ve diğer ölçümlerdeki artışı, akıllı sözleşme platformu Flare Network’ün XRP sahiplerine dağıtacağı spark token airdropu ile ilişkilendiriyor.

12 Aralık’ta XRP adreslerinin anlık görüntüsüne göre 45 milyar spark tokeninin ücretsiz dağıtımı, Ripple’ın yatırım kolu RippleX (eski adıyla Xpring) tarafından destekleniyor.

Hong Kong merkezli blockchain yatırım şirketi Kenetic Capital’in yönetici ortağı Jehan Chu, “Yaklaşan airdrop XRP boğa piyasasını güçlendiriyor ve en büyük kripto topluluklarından birinin zihin paylaşımını çılgınlığa sürüklüyor” dedi. XRP’nin akıllı sözleşme aracı olan Flare’nin yakında piyasaya sürülmesiyle birlikte ikili, Ethereum’un merkezi olmayan finans ve merkezi olmayan uygulamalardaki hakimiyetine meydan okumaya çalışacak.

Flare, Ethereum’un Sanal Makinesi ile entegre olup, mevcut Ethereum merkeziyetsiz uygulamaların (dapps) XRP ekosistemine hizmet etmek için Flare’ye taşınmasına olanak sağlıyor.

Güney Kore’nin Bithumb ve Lüksemburg merkezli Bitstamp dâhil olmak üzere bazı büyük kripto para birimi borsaları, token airdrop’unu desteklerini açıkladı.

XRP girişlerinde ani artış

XRP fon girişleri, fiyat rallisinin yanı sıra yükseldi ve bu da piyasadaki satış baskısının arttığını gösteriyor.

Yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 2,3 milyar XRP, Cumartesi gününden bu yana kripto para borsalarına aktarıldı. Blockchain izleme firması Chainalysis’e göre bu, 2019’da görülen ortalama günlük girişin üç katından fazla.

Yatırımcılar genellikle varlıklarını tasfiye etmek istediklerinde piyasadaki arzı artırarak fonlarını borsaya aktarırlar. Fiyatların yükselmesini beklediklerinde ise kriptolarını gözetim altına almak için cüzdanlarına çekerler.

Chainalysis ekonomisti Philip Gradwell’e göre, girişteki artış ille de satışların yakın olduğu anlamına gelmiyor.

Piyasaya giren bir tokenin kaç kez işlem gördüğünü ölçen medyan ticaret yoğunluğu Pazartesi günü 14’te kaldı. Bu, 365 gün ortalaması 5,8’in önemli ölçüde üzerinde bir rakam.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin