blockchain police
AIG, IBM, Standard Chartered'den ilk Blockchain destekli çok uluslu sigorta

AIG, IBM, Standard Chartered, Blockchain destekli ilk çok uluslu sigorta poliçesini sunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

American International Group Inc. (AIG), IBM ve Standard Chartered Bank plc kısa süre önce, dağıtılmış defter teknolojisi Blockchain kullanarak ilk çokuluslu “akıllı sözleşme” esaslı sigorta poliçesini başarıyla yönlendirdiklerini açıkladı.

Blockchain çözümü, sigortalama sürecinde AIG ve Standard Chartered’in çok uluslu sigortayı daha etkin bir şekilde oluşturmalarını sağlayan yeni bir güven ve şeffaflık düzeyi meydana getiriyor. Birden fazla ülkede poliçelerin yönetimi ve dağıtımının koordinasyonu oldukça karmaşık bir faaliyet. Pilot çözüm ise IBM tarafından üretilen proje, Blockchain çerçevesi ve The Linux Foundation tarafından barındırılan Hyperledger projelerinden biri olan Hyperledger Fabric‘i temel alıyor.

AIG, Standard Chartered ve IBM birlikte çalışarak, İngiltere’de yazılmış çok uluslu, denetimli bir ana politikayı ve ABD, Singapur ve Kenya’daki üç yerel politikayı, politika verilerinin ve belgelerin paylaşılan bir görünümünü gerçek zamanlı olarak “akıllı bir sözleşmeye” dönüştürdü.

Bu aynı zamanda yerel ve ana düzeyde kapsama alanı ve prim ödemesinde görünürlük ile ayrıca ödeme etkinliklerini takip eden ağ katılımcılarına otomatik bildirimler sağlayacak. Pilot uygulama ayrıca, komisyoncular, denetçiler ve diğer paydaşlar gibi ağa üçüncü tarafları dâhil edebilecek. Böylece onlara poliçe, ödeme verisi ve dokümantasyonu özelleştirilmiş bir görünüm sunma yeteneğini de sahip.

AIG CEO’su Rob Schimek şunları söyledi:

Pilot uygulamamız Blockchain’in sigortacılığın geleceğinde güçlü bir rolü olduğunu kanıtladı. Blockchain de dâhil bir endüstri için güven ve şeffaflığı artırabilen herhangi bir teknoloji tam olarak araştırılmalıdır. Müşterilerimiz için önemli olan inovasyonu sunmak ve bu yeni teknolojinin temel bileşenlerini birlikte geliştirme konusunda heyecanlıyız.

Üç taraf, bu girişimi, Blockchain’in süreci kısaltma ve sigorta değer zincirinin diğer alanlarına duyulan güveni artırma potansiyelini daha iyi anlamak için Ticari Sigortanın en karmaşık alanlarından birinde yürütmeyi seçti.

İlk Blockchain destekli çok uluslu sigorta poliçesinin çalışma prensibi

  • Değişmez, güvenlik açısından zengin ve şeffaf bir paylaşıma sahip dijital defter olan Blockchain, tüm katılımcılara gerçek zamanlı bir görüş sunarken, katılımcılara aynı anda kimlik bilgilerini temel alarak sisteme dahil olur.
  • Sigorta poliçesiyle ilgili herhangi bir ülkedeki olayları ve bunlarla ilişkili ödemeleri kaydetme ve takip etme yeteneği sağlar.
  • Hiçbir taraf, ağdaki diğer kişilerin fikir birliği olmadan herhangi bir kaydı değiştiremez, silemez, hatta ekleyemez.
  • Bu şeffaflık düzeyi, dolandırıcılık ve hataların yanı sıra tarafların poliçe ve ödeme verilerini ve poliçenin durumunu görüntülemek için birbirleriyle iletişim kurma gereksinimini azaltmaya yardımcı olur.

Standard Chartered’te Sigortalı Operasyonel Risk Başkanı Emily Jenner şunları söyledi:

Küresel bir banka olarak, tutarlı, güvenilir ve sağlam finansal işlemler sağlamak zorundayız. Blockchain üzerinden çok uluslu sigorta sözleşmeleri düzenleyebileceğimiz bir süreç oluşturarak sadece işlem güvenliğine sahip değil aynı zamanda birden fazla işletme lokasyonunda da kesin olarak sözleşmeler yapıyoruz.

IBM Blockchain Genel Müdürü Marie Wieck’in görüşleri ise şu şekildeydi:

Blockchain teknolojisinde sigorta endüstrisini dönüştürmek için gelişmeler uygulama aşamasında muazzam bir fırsat var. Endüstriyi zorlayan en büyük sorunların bir kısmında bilgi kirliliğini ortadan kaldırarak verimliliği arttırmaya yardım ediyoruz. Bu bağlamda Blockchain gerçekten büyük bir etki meydana getirebilir ve hatta yeni iş modellerine yol açabilir.

IBM

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin