featured

Ağustos 2023 kripto para tahminleri: ETH, BTC ve DOGE yükselecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuz ayı kripto para piyasası için düşüşle geçen bir ay oldu ve çoğu coin ayın başındaki yıllık en yüksek seviyelerinin ardından düşüşe geçti. Altcoinler ise bazı istisnalar dışında nispetten Bitcoin’den daha iyi bir ay geçirdi. BeInCrypto bunu göz önünde bulundurarak önümüzdeki ağustos ayı için kripto tahminlerine bakıyor.

Altcoinler BTC’den iyi performans göstermeye devam edecek!

Bitcoin Baskınlık Oranı (BTCD) Eylül 2022’deki yüzde 39’luk düşük seviyesinden bu yana önemli ölçüde yükselmiştir. Artış Şubat 2022’de ivme kazandı ve fiyat kısa bir süre sonra yüzde 48’lik direnç seviyesinin üzerine çıktı.

Bu kırılma çok önemliydi çünkü direnç alanı uzun bir süredir yerinde duruyordu. Böyle uzun vadeli bir direnç seviyesinin kırılması genellikle yukarı yönlü hareketlere yol açar. Beklendiği gibi, BTCD haziran ayında yüzde 52,20 gibi yüksek bir seviyeye ulaştı.

İlk olarak haftalık Göreceli Güç Endeksi (RSI) aşırı alım bölgesinde ve neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesinde. RSI, tüccarlar tarafından bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu değerlendirmek için kullanılan ve bir varlığı alıp satmaya karar vermelerine yardımcı olan bir momentum göstergesidir. Geçmişte bu seviyelere ulaşılması keskin aşağı yönlü hareketlerle sonuçlanmıştır (kırmızı daire).

İkinci olarak BTCD 0,382 Fibonacci geri çekilme direnç seviyesinde yüzde 52’de (kırmızı simge) reddedilme ile karşılaştı Fibonacci geri çekilme seviyeleri, bir yönde önemli bir fiyat hareketinden sonra, fiyatın orijinal yönünde devam etmeden önce kısmen önceki bir seviyeye geri çekilme eğiliminde olduğunu gösterdi.

Sonuç olarak BTCD’nin yüzde 48 seviyesine kadar düşmeye devam etmesi mümkündür ve bu seviye daha sonra bir destek görevi görebilir. Bu gerçekleşirse altcoinlerin Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğini gösterecektir.

kripto

Ancak BTCD haftalık bazda yüzde 52’nin üzerinde kapanırsa bu tahmin geçersiz hâle gelecektir. Bu senaryoda, bir sonraki önemli Fibonacci direnci olan yüzde 60,33’e doğru keskin bir yükseliş daha olası olacaktır.

Ethereum, Bitcoin karşısında en az yüzde 10 artacak!

İkinci kripto tahmini ETH/BTC çifti ile ilgilidir. Parite Eylül 2022’den bu yana düştü. Düşüş trendin aşağı yönlü olduğu anlamına gelirken hareket aynı zamanda alçalan bir kama içinde yer almıştır. Alçalan kama bir yükseliş formasyonu olarak kabul edilir. Bu nedenle, bu formasyondan nihai bir kopuş gelecekteki en olası fiyat senaryosudur. Ayrıca gelecekteki en olası fiyat senaryosunun bir kırılma olduğuna işaret eden başka işaretler de var.

ETH haziran sonunda kama destek hattında sıçrama yaptı. Sıçrama, 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesinin geri kazanılmasına neden oldu. Bunların her ikisi de yükseliş işareti olarak kabul edilir. Geri kazanım özellikle önemlidir. Çünkü 0,618 Fib seviyesi genellikle düşüşün düzeltici olduğu dip olarak hareket eder.

Ardından haftalık RSI yükseliş sapması (yeşil çizgi) oluşturdu. Bu bir momentum artışının bir fiyat düşüşüne eşlik ettiği bir olaydır. Bu durum, özellikle haftalık gibi uzun vadeli bir zaman diliminde gerçekleştiğinde, genellikle önemli bir yukarı yönlü harekete yol açar. Takozdan bir kopuş meydana gelirse ETH fiyatı en büyük kripto varlık olan Bitcoin karşısında 0,085’teki bir sonraki dirence geçebilir.

Bu yükseliş ETH/BTC fiyat tahminine rağmen, azalan destek çizgisinin altında belirleyici bir kapanış, trendin hâlâ düşüş eğiliminde olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda fiyatın Bitcoin 0.050’de bir sonraki desteğe düşmesi beklenecektir.

Dogecoin (DOGE) fiyatı ikiye katlanacak

Son kripto tahmini Dogecoin ile ilgilidir. Meme coin, Mayıs 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Direnç çizgisi 805 gün boyunca yerinde durdu.

DOGE fiyatı nihayet geçen hafta çizgiden çıktı. Bu tür uzun vadeli yapılardan kopuşlar, önceki düzeltmenin sona erdiği anlamına geldiği için genellikle belirgin bir yukarı yönlü harekete yol açar. DOGE fiyatı henüz bu hızlı artışa başlamamış olsa da yukarıda bahsedilen kırılmadan bu yana kademeli olarak yukarı doğru hareket etti. Ardından, haftalık RSI Ekim 2022’den bu yana ilk kez 50’nin üzerine çıktı.

Bir sonraki önemli direnç alanı, mevcut fiyattan yüzde 100’lük bir artışla 0,16 dolar seviyesinde. Uzun vadeli kırılma ve genel direnç eksikliği nedeniyle, kripto varlığın fiyatının bu seviyeye ulaşması mümkündür. Bu yükseliş kripto varlığın fiyat tahminine rağmen, artışın sürdürülememesi, mevcut fiyattan yüzde 22’lik bir düşüşle 0,060 yatay destek alanına bir düşüşe yol açabilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin