Afrika’da kripto benimsenmesi artarken düzenleme eksikliği kaygı yaratıyor
Afrika’da kripto benimsenmesi artarken düzenleme eksikliği kaygı yaratıyor

Afrika’da kripto benimsenmesi artarken düzenleme eksikliği kaygı yaratıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020’nin başından bu yana Afrika kıtasında kripto kullanımının artmasıyla birlikte, kullanıcıların kripto topluluğunu etkileyecek kripto düzenlemeleri konusundaki endişeleri artmaya başladı.

İstatistiksel araştırmalardan elde edilen verilere bakıldığında Afrika, yılın başından bu yana kripto kabulü söz konusu olduğunda iyi işaretler gösteriyor. Bölge, Chainalysis tarafından derlenen “ilk sekiz kripto benimseme endeksi” listesinde, Peer-to-peer işlemlerinde ikinci sırada yer alıyor.

Afrika’da kripto para düzenlemeleri yolda olabilir

Bölgedeki finansal düzenleyiciler artık kripto topluluğunda faaliyetlerin olup olmadığının farkında ve bu da kripto düzenlemelerinin uygulanmasına sebep olabilir. Ancak düzenlemelerin yönü bu noktada büyük bir önem teşkil ediyor.

Nijerya, haftalık 5-10 milyon dolar arasında işlem hacmine sahip olduğu için şu anda önde gelen Afrika ülkelerinden biri. Kenya haftalık yaklaşık 2 milyon dolarlık ticaret hacmiyle Nijerya’ya yetişmeye çalışırken Güney Afrika da olumlu sinyaller veriyor.

Kıtanın büyümesi devam ediyor

Paxful’dan bir temsilci, Afrika’nın en güçlü ticaret bölgesi olarak diğer kıtaların önüne geçmek için muazzam bir büyümeye tanık olduğunu belirtti. Temsilci, Gana ve Kamerun gibi ülkelerin de küçük büyümelere tanık olduğunu sözlerine ekledi. Ancak kripto düzenlemelerinin uygulanması halinde bölgedeki aktif katılım büyük ölçüde sınırlanabilir.

Kripto borsaları, Luno ile platformlarında yüksek bir faaliyet oranına tanık oldu ve geçen ay Nijerya ve Güney Afrika arasındaki ortak bir girişimde yaklaşık 549 milyon dolarlık işlem yapıldığını doğruladı. Ayrıca dijital varlık borsa platformu da geçen yılın sonundan bu yana yeni kullanıcı kayıtlarının yaklaşık %122 arttığını açıkladı.

Luno Afrika Ofisi Genel Müdürü Marius Reitz, finans kurumlarının münhasırlığının Afrika’daki vatandaşların çoğunu kriptoya yönlendirdiğini söyledi.

Bu arada bir Bitcoin boğası, kripto para piyasasını 100 kat büyütecek potansiyeli açıkladı. Ayrıntılar burada.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin