bitcoin yeniden
Kripto piyasalarında hafta sonu sürprizi: Bitcoin yeniden?

Kripto piyasalarında hafta sonu sürprizi: Bitcoin yeniden?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları Türkiye saatiyle Cumartesi günü 20:00 sularında piyasa giren yüksek fon girişi ile adeta nefes aldı. Yaklaşık 1 saatlik zaman diliminde piyasaya giren 12 milyar dolar değerindeki fon, altcoinlerin kayıplarının azalmasına neden oldu. Bitcoin yeniden artıya çıkarak son 24 saatlik zaman diliminde yaklaşık yüzde 3 oranında bir prim kazandı.

 

Kripto pazarlarının adeta kan ağladığı hafta sonu hareketlerinde aniden gelen bu fon girişi ile Bitcoin ve altcoinler biraz nefes almış oldu. Tüm gün boyunca yılın yeni dip seviyelerini bekleyen yatırımcılar, sebebi henüz nedeni bilinmeyen bu fon girişi ile yeniden umutlandı.

Bitcoin artıya çıkarken altcoinler kayıplarını azalttı

Bir saat içerisinde gerçekleşen bu hareketin en çok Bitcoin’i etkilediğini görülürken daha öncede belirttiğimiz ve Bitcoin için sağlam bir destek noktası olan 6.150 dolar seviyelerinden BTC fiyatı 6.450 dolara kadar yükseldi. Böylece 6.150 dolar seviyesinin sağlam bir destek noktası olduğu bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Kripto pazarlarına giren bu fon sabah saatlerinde çift haneli zararlarını gördüğümüz bazı kripto paraların toparlanmasına da neden oldu. Bu hızlı yükseliş piyasanın hala düşüş trendini etkileyecek güçte olmamasına rağmen bu hareketin hafta sonu -özellikle geleneksel piyasalar kapalıyken- gerçekleşmesi önümüzdeki günler adına umut vadeden bir durum olarak değerlendirilebilir.

Ayrıca akşam saatlerinde meydana gelen bu fon artışı sonrası kripto para piyasalarının yatay bir görünüme girdiğini izledik. Yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde 218 milyar dolara kadar çıkan kripto para sermayesinin ufak bir düzeltmeyle 216 milyar dolarda seyrediyor.

bunun yanında gün içerisinde kripto piyasasında artıda olan a sayısı sadece üç iken akşam saatlerine doğru sermaye artışından sonra yeşile dönen coinlerin sayısı hızla arttı.

Bitcoin yeniden yükseliş trendine girebilecek mi?

Bitcoin piyasa baskınlığını yüzde 50,9 oranıyla korurken daha önce destek olarak kullandığı 6.250 – 6.300 dolar bandını hızlı bir şekilde geçerek bu seviyeleri kendine yeniden destek noktası yaparak olumlu bir görünüm sergilemeye başladı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin