Afrika’nın Bitcoin ilgisi her geçen gün hız kazanıyor: Yeni bir rekor kırıldı
Afrika’nın Bitcoin ilgisi her geçen gün hız kazanıyor: Yeni bir rekor kırıldı

Afrika Bitcoin ile finansal sorunları aşacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, finans sektör üzerinde olumlu bir etki yapabilir. Bu etkiyi özellikle finansal sıkıntılarını çözmeye çalışan ülkelerde görebiliriz. BitPesa gibi şirketler, Bitcoin tabanlı çözümler sunarak, Afrika’daki gibi kötü durumda olan finansal döngüyü bozmaya çalışıyor. Eğer planlamalarını hayata geçirebilirlerse, Afrika Bitcoin ile finansal sorunlarına çözüm bulabilecek.

Afrika Bitcoin ve benzeri kripto paralara ihtiyaç duyuyor

Afrika’da mali sıkıntılarla mücadele etmek kolay bir iş değil. Yatırım yapılması oldukça zor ve işsizlik oranları kıtadaki çoğu ülkede büyük bir sorun teşkil ediyor. İşsizlik sebebiyle gelişmiş ülkelere göç eden nüfus geride kalan aileleri için para gönderiyor. Bu sayede MoneyGram ve Western Union gibi endüstri liderleri için Afrika büyük bir pazar haline geldi.

Ne kadar kolaylık sağlasa da, bu havale sağlayıcıları ile ilgili bazı çözümlere ihtiyaç var. Kişilerin paranın çekilebilmesi için saatlerce seyahat etmeleri gerekiyor. Ayrıca, Afrika’ya  özel para transferleri ile ilgili nispeten yüksek tarifeler uygulanıyor. Havale transfer ücretleri her yıl düşsede, kesilen işlem ücretleri hala çok yüksek. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin Afrika’ya etkisi tam da bu konuda olabilir. Kriptoların sınırsız doğası ve işlemlerinde hiçbir aracı olmaması, ucuz ve kullanışlı bir çözüm sağlayabilir. BitPesa gibi şirketler bu konuda büyük bir mesafe katediyor. Ancak hala bazı engelleri aşmaları gerekiyor.

Bitcoin Afrika pazarlarına daha yüksek bir likidite sağlayabilir

Tahmin edildiği gibi, BitPesa farklı brokerler arasında bir ödeme aracı olarak Bitcoin’i kullanıyor. Geleneksel para birimlerinin aksine, Bitcoin masrafları kaldırabilir ve Afrika pazarlarına daha yüksek bir likidite sağlayabilir. Bu bağlamda BitPesa, Bitcoin’in uzun vadede ne kadar yararlı olabileceğini gösteriyor. Kripto para piyasalarının istikrarsız olması, Bitcoin’i riskli bir para birimine dönüştürüyor. Yine de, Afrika para birimlerini düşündüğümüzde kripto para birimlerine kıyasla daha az volatiliteye sahip.

BitPesa CEO’su Elizabeth Rossiello geçtiğimiz günlerde, Bitcoin’in ihtiyaç anında hızlı bir şekilde nasıl alınıp, satılabileceğini anlattı. Buna dayanarak, Bitkoin’deki değer kayıplarının tahmin edildiği gibi büyük bir problem olmadığını söyledi. BitPesa, Bitcoin kullanarak yerel şirketlere yardım etmek istediğini açıkladı. Afrika’da işsizlikle ilgili problemleri çözmek hiçbir şekilde kolay olmayacak. Bu yüzden, küçük işletmeler, tüketiciler ve hatta çok uluslu şirketler, Bitcoin ve diğer kripto paraları kullanarak komisyon masraflarından kurtulabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Newsbtc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin