featured

ADA fiyatı için teknik göstergeler karışık sinyaller veriyor! Sıradaki hareket ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan ADA fiyatı, kısa vadede belirsiz işaretler gönderiyor.

ADA, Cardano blockchain platformunun yerel token’ıdır. Haftalık zaman grafiği, altcoin’in fiyatının Ocak 2023’te uzun vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıktığını gösteriyor. Bu çizgi, Ağustos 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldığından beri yerindeydi.

Bununla birlikte fiyat, Mart 2023’te çizgiyi destek olarak doğrulamış olsa da, beklenen keskin artış henüz gerçekleşmedi. Öte yandan, fiyat hâlâ 0,390 dolarda bulunan direnç noktasının altında işlem görüyor. Ayrıca, haftalık RSI 50 işaretinde bir dirençle karşı karşıya. Bu da trendin henüz yükseliş olarak onaylanmadığının bir başka işaretidir.

ADA

Eğer, gözde altcoin beklenen fiyat artışını gerçekleştirirse 0,580 dolarda bulunan sıradaki direnç noktasına kadar yükselebilir. Ancak, tekrar reddedilirse 0,300 dolara doğru bir düşüş yaşanabilir. Bunlardan hangisinin gerçekleşeceğini görmek için daha kısa bir zaman dilimine bakmak gerekir.

Fiyat neden yükselmiyor?

Günlük zaman grafiğindeki teknik analiz, net bir fiyat tahmini sağlamaz. Fiyatın önemli bir direnç noktasını geçemediği Şubat ayındaki gerilemeye rağmen altcoin, 0,410 dolarda bulunan direnç noktasını aşmayı başaramadı. RSI artışı desteklese de, henüz bir kırılma gerçekleşmedi.

Eğer kırılma başarılı olursa ADA fiyatı 0,560 dolara ulaşabilir. Ancak tekrar reddedilirse, fiyat 0,325 dolara düşecektir.

Kısa vadeli altı saatlik grafiğe göre, altcoin’in fiyatı 10 Mart’tan bu yana artan bir paralel kanal içinde yükseliş kaydetti. Bu kanal türü tipik olarak, sonunda arızalara yol açan yapıları içerir. Şu anda fiyat hareketi düzensiz ve düşüş eğilimi gösteriyor.

Sonuç olarak son bir ayda meydana gelen fiyat artışı düzeltici bir yapıda B dalgası olabilir. Bu senaryo doğruysa, C dalgası bir kırılmaya yol açacaktır. Bu, ADA fiyatının 0,280 dolarda bulunan destek noktasına düşmesine neden olabilir.

Öte yandan, gözde altcoin’in fiyatı kanalın dışına çıkıp 0,410 dolardaki direnç noktasını geçerse, düşüş görünümü geçersiz kılınacaktır. Bu da 0,560 dolar seviyesinde bulunan direne doğru bir artışla sonuçlanacaktır. Bu nedenle önümüzdeki 24 saat, gelecekteki eğilimin belirlenmesinde çok önemli olacaktır.

Cardano (ADA) Price Wave Count

Sonuç olarak, ADA fiyatı için en olası tahmin kanaldan bir kopuşun ardından 0,280 dolar yakınındaki bir sonraki destek noktasına düşüştür. Kanaldan ve 0,410 dolarlık alandan bir kopuş, düşüş tahminini geçersiz kılacaktır. Buna karşılık, 0,560 dolara doğru bir yükseliş gerçekleşebilir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Ada projesi güzel çok iyi bir proje olduğunu söyleyerek 14 lerden elimize verdiler ve iki sene sonra hala 7 lerde 6 larda geziyor ki Charles bol keseden bizim paramızı kullandı bundan bir cacık olmaz sakın bulaşma

    Reply
Bizi Takip Edin