featured

ADA fiyatında yeni bir dönem başlıyor: Piyasadaki satışların ortasında takip edilmesi gereken kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA) fiyatındaki düzeltme,  %61,8 FIB seviyesinde yenilenen bir satın alma ilgisine tanık oldu. Potansiyel geri dönüş, yaklaşmakta olan Bitcoin halving etkinliğinin de yardımıyla yeni bir ralliye sebep olabilir mi?

Son veriler, alıcıların güveninin bir miktar azaldığını ve bu nedenle beklenen geri dönüşün zor olabileceğini gösteriyor. 0,52 dolar seviyesi sıradaki hareketin yönünün belirlenmesinde kritik bir öneme sahip. Bu seviyedeki talep baskısı, Cardano fiyatında bir toparlanmanın yolunu açabilir.

Cardano gün içi işlem hacmi %40 oranında bir artış kaydederek 574,6 milyon dolara yükseldi.

Geçtiğimiz hafta sonu kripto para piyasasında önemli bir satış dalgası görüldü. Popüler altcoin’lerden bir tanesi olan ADA fiyatı da bu olumsuz havadan etkilendi. Fiyat bir hafta içinde %30 oranında bir düşüşün ardından 0,624 dolarlık zirvesinden 0,45 dolara geriledi. Kripto para piyasasında ayıların baskınlığı devam ederken yaklaşan Bitcoin halving etkinliği olumlu bir hava yaratabilir. Gözde altcoin’in fiyatı 0,45 dolar eşiğinin üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü yeni bir hareket görebilir.z

ADA alıcıları güçleniyor: Altcoin’in fiyatı bir geri dönüşe hazırlanıyor

Daha geniş piyasa düzeltmesinin ortasında ADA fiyatı, Mart ayının ortasında ulaştığı 0,81 dolarlık yüksek seviyesinden bir geri dönüş yaşayarak grafiğinde bir V modeli oluşturdu. Satıcıların tam hâkimiyetini temsil eden bu model, altcoin’in değerini %45 oranında düşürerek 0,449 dolara gerilemesine neden oldu

ADA Cardano altcoin analiz

%61,8 Fibonacci geri çekilme seviyesine denk gelen söz konusu destek noktası, ADA alıcıları için yüksek talep bölgesi yaratıyor. Yenilenen satın alma baskısı, fiyatı 0,449 doların üzerinde tutan 13 Nisan’daki günlük mumundaki kuyruk reddi ile kanıtlanıyor.

Kenarda duran alıcılar gözde altcoin’i hafta boyunca izlemeyi tercih edebilir. Bu sırada yatay seviyesinin üzerindeki sürdürülebilirliği kontrol etmek isteyebilirler. Ayrıca, alıcılar toparlanma için daha iyi bir onay elde etmek amacıyla 0,52 dolarda bulunan 20 günlük EMA seviyesini de yakından takip ediyorlar.

Bu seviyenin üzerinde bir kırılma gerçekleşmesi durumunda ADA fiyatı geri dönüş sinyalleri vermeye başlayabilir. Ancak daha sonra altcoin’in 0,56 dolar ile 0,625 dolar seviyeleri arasında bulunan genel direnç bölgesi ile mücadele etmesi gerekecek.

Bununla birlikte kripto analiz firması Santiment, özellikle Bitcoin halving etkinliği yaklaşırken yatırımcıların tutumları hakkında bir analiz paylaştı. Analize göre yatırımcılar şu anda piyasa lideri olan Bitcoin’e odaklanmış durumda. Altcoin’ler zayıflarken, dikkatler Bitcoin’in istikrarına ve yükselen FUD’un ortasında tasfiyelere çevrilmiş durumda.

Bu nedenle Cardano da dahil olmak üzere kripto para piyasasındaki altcoin’ler, halving sonrası başlaması beklenen ralliye katılmadan önce bir gecikmeyle karşı karşıya kalabilirler.

Teknik göstergelerden DI+ ve DI- eğimi arasındaki geniş yayılma, agresif bir düzeltme eğiliminin etkin olduğunu vurguluyor. Ayrıca 20 günlük EMA, ADA fiyatındaki yükseliş eğilimine karşı dinamik direnç görevi görüyor.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin