featured

ADA fiyatı kritik destekte: Cardano ayılarının galip gelmesi durumunda yatırımcıları neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA), grafiğinde oluşturduğu baş ve omuz modelinin destek noktasında işlem görüyor. Bu da satıcıların uzun süreli bir düşüş trendi başlatabileceğine işaret eder. Peki, yatırımcılar ne yapmalı?

Grafikte bulunan yükselen trend çizgisi, Cardano fiyatında orta vadeli yükseliş trendine öncülük ediyor. Destek noktasının 0,567 dolar seviyesinde birleşmesi, alıcılar için yüksek bir ilgi alanı yaratmaktadır.

Cardano için gün içi işlem hacmi 20,6 milyar dolar olarak kaydedildi. Bu da %40 oranında bir kayıp yaşandığı anlamına gelmektedir.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in 68,000 dolar civarında konsolide olması ADA fiyatında istikrarlı bir düşüş yaşanmasına sebep oldu. Gözde altcoin’in fiyatı 0,8 dolarda bulunan zirvesinden %28,5 oranında bir düşüş kaydederek 0,57 dolardaki destek noktasına geriledi. Bunun sonucunda da grafikte, daha fazla aşağı yönlü hareket gelebileceğine işaret eden bir baş ve omuz modeli oluştu.

ADA fiyatı önemli bir karar vermeye hazırlanıyor

Kripto para piyasasındaki genel hissiyatın olumsuz olması Cardano fiyatına da yansıyor. Şu anda fiyat hareketini ayıların kontrol ediyor olması yatırımcılar arasında bir endişe yaratmış durumda. Günlük grafikteki 0,567 dolar seviyesi ADA fiyatının sıradaki yönünün belirlenmesinde kritik bir öneme sahip. Teorik olarak, bu grafik modeli genellikle piyasanın zirvesinde görülür ve piyasadaki satış baskısının arttığını gösterir.

Cardano ADA

Ancak mevcut destek noktası, gözde altcoin’in fiyatının toparlanmasına öncülük edebilir. Dolayısıyla, kısa vadede bir yükseliş gelmesi beklenebilir. Çünkü gerçekleşeceği düşünülen aşağı yönlü hareket henüz gelmedi. Bu nedenle ADA, uzun süredir geçerliliğini koruyan destek noktasını test ederekn çift dip oluşturma ihtimaline sahip.

ADA fiyatı, genel arz baskısındaki artışı yansıtarak son 24 saat içinde %1,93 oranında bir düşüş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,58 dolar civarında işlem görüyor. Bununla birlikte grafikte de açıkça görüldüğü üzere daha düşük fiyatların reddedilmesi, potansiyel bir yükseliş eğiliminin sinyalini vermektedir.

Yukarıda da belirtildiği üzere 0,567 dolarda bulunan destek noktası kritik öneme sahip. Çünkü ADA’nın bu seviyedeki tepkisi gelecekteki fiyat hareketinin yönünü belirleyecektir.

Eğer alıcılar çift dipten bir dönüşle fiyatları yükseltmeyi başarırsa gözde altcoin’in fiyatı 0,68 dolar seviyesine ulaşabilir. Ancak kritik destek noktasının altına bir düşüş gerçekleşmesi durumunda fiyatta %20’lik bir kayıp olabilir. Bu da Cardano fiyatının 0,46 dolara gerileyeceği anlamına gelmektedir.

Teknik göstergeler ise belirsiz bir görünüme sahip. Günlük grafikteki RSI göstergesi 41 işaretinde ve ayıların fiyatı kontrol ettiğini gösteriyor. Ayrıca 20 günlük EMA, kısa vadeli eğilimin düşüş yönünde olduğuna işaret ediyor.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin