featured

ADA fiyatı konsolide oluyor: Kritik destek kaybedilirse bir arıza gelebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerin çoğu konsolide olurken ADA fiyatı da durgun bir hareket sergiliyor. Ağ yükseltmeleriyle ilgili duyurulara rağmen, ADA fiyatı 2023’ün başından beri yatırımcı duyarlılığıyla eşleşemedi. Şimdi, SEC’in onu kayıtsız bir menkul kıymet olarak sınıflandırmasının ve yatırımcıları projeden uzaklaştırmaya zorlamasının ardından dikkatleri üzerine çekti. Fiyat, 0,3 dolarda bulunan desteğin yakınında işlem görürken, önümüzdeki saatlerde bir düşüş ile karşı karşıya kalabilir.

TVL düşen fiyata rağmen yükselmeye devam ediyor

Fiyattaki düşüş eğilimine rağmen Cardano’nun TVL’si istikrarlı bir şekilde yukarı doğru hareket ediyor. Bu da platforma olan güvenin ve ilginin arttığını gösteriyor.

ADA

DeFiLlama’dan alınan verilere göre, geçtiğimiz çeyrekte Cardano’nun TVL’sinde yaklaşık %30’luk tutarlı bir artış oldu. TVL şu anda 178,6 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Bu, 2023’ün başındaki yaklaşık 50 milyon dolarlık seviyeden önemli bir yükseliş kaydettiği anlamına geliyor.

TVL, merkezi olmayan finans (DeFi) sektöründe kritik bir metriktir. Cardano örneğinde, token fiyatı düşüş eğilimi gösterse bile TVL’si tutarlı bir şekilde yükseliyor. Bu artış, daha fazla kullanıcının varlıklarını Cardano’nun DeFi protokollerinde kilitlediğini gösteriyor. Bu da platformun uzun vadeli potansiyeline duyulan güvenin arttığı anlamına gelmektedir.

ADA fiyatı için sırada ne var?

Cardano şu anda 200 günlük EMA’nın altında işlem görüyor ve sıradaki yönüne karar vermeye çalışıyor. Ayılar, ADA fiyatını 0,3 dolarda bulunan kritik destek noktasının altında düşürmek için birçok farklı denemede bulunundu. Ancak, boğalar her seferinde bu seviyeyi savunmayı başardı. Gözde altcoin, son 24 saat içinde %0,55 oranında bir düşüş kaydetti ve bu yazının yazıldığı sırada 0,304 dolar civarında işlem görüyor.

20 günlük EMA’daki hafif düşüş ve orta noktanın altında gezinen RSI, ne alıcılar ne de satıcılar için belirgin bir avantaj sağlayamıyor. Fiyat 0,3 doların altına düşerse bu durum ayıların lehine değişebilir ve fiyat 0,27 dolar ile 0,29 dolar aralığında düşebilir. ADA fiyatı, herhangi bir yukarı yönlü düzeltmeyi tetiklemeden önce bu bölgede bir süre gezinebilir.

Öte yandan alıcılar fiyatı 0,32 doların üzerine çıkarmayı başarırsa bu, boğaların kontrolü yeniden ele geçirdiğini ve ADA’nın yükseliş trendine hazır olduğunu gösterir. Bu durumda fiyat bir sonraki direnç noktası olan 0,34 dolara yükselebilir. Ancak ayıların bu seviyede güçlü bir direnç göstermesi bekleniyor.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin